EM Håndbold mænd
EM Håndbold mænd

Dansk Politiidrætsforbund blev ved Det Europæiske Politiidrætsforbunds (USPE)kongres i 2008 i Paris, Frankrig, tildelt værtsskabet ved de 15. Europæiske Politimesterskaber i håndbold.

En sportgren, hvor Danmark har stolte traditioner og hvor det ved de seneste mesterskaber i 2012 i Göppingen, Tyskland, blev til en flot sølvmedalje og 2. plads efter at være finalebesejret af værtsnationen Tyskland.

Danmark har i det hele taget stolte traditioner at se tilbage på i netop denne idrætsgren, hvor Danmark tidligere har været Europamester. Det seneste mesterskab blev hjembragt ved EM i 1992 i Norge.

Mesterskabet afvikles i samarbejde med Politiidrætsforeningerne i Midt- og Vestjyllands Politikreds og kampene spilles i Silkeborg i håndboldligaklubbens Bjerringbro-Silkeborgs flotte hjemmebanehal - Jysk Arena. Indkvarteringen foregår på det nærliggende flotte hotel Scandic Silkeborg, hvor alle spillere og ledere bor under mesterskaberne.

Mesterskaberne afvikles i tidsrummet 29. maj - 5. juni, med ankomst den 29. maj og kampe mandag, tirsdag og onsdag. Hviledag torsdag og semifinaler fredag og finaler samt banket lørdag. Derpå hjemrejse søndag.

Følgende 8 hold har kvalificeret sig til mesterskaberne - foruden værtsnationen Danmark, Tyskland, Frankrig, Norge, Ungarn, Østrig, Grækenland og Schweitz.


                    
EUR-Handball-Bund ID 104