Cykling

Cykelsporten og motionscyklingen fik for alvor tag også i politiidrætsfolkene i midten af 90erne, og der opstod naturligt et ønske om også at få et egentligt Dansk Politimesterskab. Det 1. officielle mesterskab blev således afholdt i 1994 og har udviklet sig meget siden den gang.
Mountainbiken er efter en mindre stagnation i landevejscyklingen, kommet vældigt på mode og har fået en kraftig opblomstring – ikke mindst takket være mountainbike-vintercuppen.
Damernes entre i cyklingen har svinget en del, men noget tyder på, at også damerne er ved at finde fast fodfæste i mesterskaberne, hvilket er glædeligt.

På Nordisk plan er der ikke samme interesse omkring cykelsporten, og omend der afholdes nationale mesterskaber i mountainbike i enkelte nordiske lande, så er der aktuelt ikke planer om at skabe et Nordisk Politimesterskab i cykeldisciplinerne.

Der afholdes Europæiske Politimesterskaber i cykling hvert 4. år. Du kan tjekke for næste mesterskab på Det Europæiske Politiidrætsforbunds hjemmeside USPE

Dansk Politiidrætsforbunds cykeludvalg:

Jørgen Guldborg, formand
Rigspolitiet
Tlf. 3313 8888
Mail:

Jens Svenningsen
Midt- og Vestjyllands Politi/Viborg
Tlf. 8928 1448
Mail:

Jacob Hoffmann
Østjyllands Politi