Nyheder


Æret være Vilhelm G. Jensens minde

22.04.2022

"Vilhelm Georg Jensens familie har onsdag den 30. marts 2022 orienteret om, at Vilhelm tirsdag aften er gået bort efter kort tids sygdom. Bisættelsen finder sted torsdag den 7. april kl. 13.00 fra Christians Kirke på Christianshavn, hvor alle er velkomne Vilhelm er kendt for sine mange år som formand for Politiets Idrætsforening - København, som international dommer og næstformand igennem mange år i Støtteforeningen - PI-Københavns Venner. Vilhelm er hædret som Æresmedlem afd PI-København og Dansk Politiidrætsforbunds Guldnål. Vilhelm Georg Jensen blev 79 år. Æret være Vilhelms minde. Der vil på et senere tidspunkt blive udarbejdet mindeord om Vilhelm til bl.a. Politiidræt. Med venlig hilsen Gunnar Nørager, formand for PI-København og Mogens Voigts, formand for PI-Venner."

Mindeord over Palle Redder

04.04.2022

Mindeord Af: Lars Bisgaard, formand PI Aarhus og Ole K. Jacobsen, Dansk Politiidrætsforbund Palle Redder, æresmedlem i Dansk Politiidrætsforbund (DPIF) En ener er gået bort. Palle Redder – een af de første 4, der modtog DPIF's nyindstiftede Æresmedlemsnål – er gået bort i en alder af 62 år som følge af en længerevarende cancersygdom. Palle har et utal af gange repræsenteret DPIF ved europæiske politimesterskaber i maraton, og tilbage i 80'erne var han den af de allerbedste løbere under Dansk Atletik Forbund. Palle vandt flere gange det danske civile mesterskab i maraton, ligesom han også repræsenterede Dansk Atletik Forbund på landsholdet. En hel særlig rekord bliver nok aldrig overgået af nogen. Palle har gennemført 100 maratonløb – alle i en tid på under 3 timer. Helt, helt ekstraordinært. Et af de mange løb var ved de danske politimesterskaber i Aarhus, hvor Palle 12 km fra mål fik ondt i benet. Han stoppede og tog nummeret af. Efterfølgende drøftede han med "følge cyklen" om, hvornår han ville blive hentet? "Følge cyklen" oplyste, at det gjorde han ikke… Palle satte nummeret på igen og løb i mål – under 3 timer. Det sidste officielle løb, som Palle deltog i var Berlin Halvmaraton, som Palle gennemførte så sent som i august måned 2021. Palle har virket som lærer på Politiskolen og som uddannelsesleder i Østjyllands Politi, og ingen af alle de mange politikollegaer under uddannelse, er nogensinde gået forgæves til Palle. Som bredt orienteret mod omverdenen har Palle været udsendt til internationale missioner i nogle af verdens brændpunkter adskillige gange. Palle har altid løst alle opgaver på meget fornem vis, og han har været Dansk Politi en meget værdig repræsentant. Palle er flere gange blevet hædret med flere medaljer og ordner for sin indsats. Men på trods af sine meget fornemme præstationer som idrætsmand og kollega har Palle i alle sammenhænge altid været yderst ydmyg omkring sig selv, så vi kan blot tilføje, at vi altid har betragtet Palle var noget særligt, altid positiv, en fighter, et forbillede og et eksempel til efterlevelse for mange og så var han fremfor alt en person, som vi alle, som det fremgår i indstillingen til DPIF's Æresnål, gerne vil være. Kort sagt af præsten ved begravelsen; "Palles sko bliver umulige at fylde ud". Vores tanker går til hustruen Dorthe, børn og børnebørn. Æret være Palles minde.

Årets første orienteringsløb i PI-Kbh – regi

29.03.2022

PI-København afholdt tirsdag den 22. marts årets 1. afdeling af Københavner cup, der var årets første orienteringsløb i PI-regi og afholdt i Store Dyrehave syd for Hillerød. Det var som at se en forløsning blandt mange af løberne - "endelig i skoven igen - og så i det skønneste forårsvejr". Da SportIdent-enhederne blev sat ud tidligt om morgenen var det dog som Stampe siger det i Disney's Juleshow - "Vandet er stift Bambi", og det var der også flere steder på skyggefulde småsøer, da der blev samlet poster ind sidst på dagen. Derimod nåede temperaturen i flere af de åbne områder op på tocifrede varmegrader, og så vidt vides var der ingen, som var stærke nok i troen til at forcere større vådområder - med eller uden is. Til gengæld fik en masse kåde orienteringsløbere en skøn tur i en åben skov, hvor der pga. årstiden ikke var blade på træerne endnu, hvilket gav masser af lys og godt udsyn, så de lige kunne få pudset "navigationsfærdighederne" af efter vinterpausen. Dette blev som sædvanligt grundig debatteret efter løbet, da Mette Stub havde lagt nogle fine baner, der stadig gav mulighed for at "bomme" flere steder undervejs, hvis man ikke var koncentreret. 2. afdeling af København Cuppen afvikles tirsdag den 26. april i Tokkekøb Hegn, også syd for Hillerød, og her er der stadig mulighed for at tilmelde sig indtil den 20. april. "Vi ses i skoven" - udtaler Jan Kofoed Nielsen fra PI-Københavns orienteringsafdeling.

Politiidræt nr. 1 er på gaden.

15.03.2022

Årets første blad - Politiidræt nr. 1 - er på gaden og kan læses her

Nestlé HealthScience ny samarbejdspartner til DPIF

08.03.2022

Nestlé Health Science og Dansk Politiidrætsforbund sammen om at passe på din væskebalance ! Dansk Politiidrætsforbund byder velkommen til Nestlé Health. Science som ny officiel partner. Ernæring, væskebalance og sport skal altid gå hånd i hånd. Især når der er tale om sportsaktiviteter, der kræver både udholdenhed og restitution som f.eks. maratonløb, cykling og fodbold. I Dansk Politiidrætsforbund ønsker vi med dette nye partnerskab med Nestlé Health Science og deres brand RESORB® at give vores medlemmer muligheden for at få en bedre indsigt og viden om væske- og elektrolytbalancens betydning for at yde sit bedste og opnå sine træningsmål. Resorb original RESORB® er en kulhydrat-elektrolytopløsning i form af brusetabletter eller et letopløseligt pulver, som er en genvej til genoprettelse af væskebalancen, og en bedre restitution blandt sportsudøvere. RESORB® Sport og RESORB® Boost indeholder elektrolytter som øger optagelsen af vand under fysisk træning og bidrager til at vedligeholde udholdenhedspræstationen under længerevarende træning. RESORB® har en frisk smag og er nem at have med på farten, til når du skal bruge det. Især udendørs sportsgrene giver en højere risiko for dehydrering i varmt eller koldt klima. Her er kroppen ofte på overarbejde for at sikre den rette balance i din væskebalance og elektrolytter. Med kosttilskuddet RESORB® er det nemt at skabe den rette blanding af væske, natrium, glukose og elektrolytter, der øger væske optagelsen.Resorb Boost I forbindelse med vores nye partnerskab har du som medlem af Dansk Politiidrætsforbund allerede nu mulighed for at prøve RESORB® med 10% rabat ved bestilling på www.webapoteket.dk. Læg RESORB® produkterne i kurven og anvend koden: ResorbPoliti Gyldighed: til og med 31/12-2022 Nestlé Health Science vil ligeledes være at finde ved vores kommende sportsbegivenheder, og give indsigt, viden og smagsprøver på RESORB®. Følg med på #RESORB og Resorb_danmark Resorb sportØnsker du mere information omkring Nestlé Health Science eller har spørgsmål er der hjælp at hente her: www.nestlehealthscience.dk • Mail til Nestlé HealthScience

Mogens Voigts udnævnt til æresmedlem i DPIF

07.03.2022

Ved PI-Københavns årlige generalforsamling den 3. marts 2022 blev en meget overrasket Mogens Voigts kaldt til talerstolen, mens formanden for DPIF Knud Stadsgaard var ved at tale om europæisk politiidræt i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine. Det var heldigvis langt mere festlige ting, nemlig hædring af Mogens som ny æresmedlem i Dansk Politiidrætsforbund. Efter formanden havde læst indstillingen op lykkedes det under store klapsalver at sætte æresmedlemsnålen på plads på Mogens’ revers ved siden af de øvrige æresbevisninger, som Mogens via et langt liv i politiidrætten er hædret med. Af indstillingen fra Forretningsudvalget i Politiets Idrætsforening, København, ved formanden Gunnar Nørager, fremgår følgende: “Mogens Voigts har med respekt repræsenteret politiidrætten siden han i 1969 blev ansat i politiet. Mogens blev hurtigt engageret i bordtennis, svømning og senere håndbold, hvor han også har været med til at arrangere og afvikle flere stævner til gavn og glæde for politiidrætten. Specielt var Mogens igennem en årrække den direkte årsag til, at Københavns Politis Uropatrulje vandt den landsdækkende konkurrence i procentvis flest antal beståede idrætsmærker. Derudover tog Mogens initiativ til at samme afdeling deltog i stationsturneringer i håndbold, fodbold og bordtennis. Endelig var Mogens også den direkte årsag til, at Uropatruljen igennem mange år også var den afdeling i København, der bestod flest svømmeprøver. Mogens Voigts var med til at stifte PI-Københavns motionsafdeling i 1986, hvor et af hovedpunkterne var at skabe et fællesskab med mulighed for at løbe i eget tempo og samtidig dyrke det sociale samvær gennem idræt. Derudover har Mogens Voigts stået i spidsen for PI-Nyt, som udviklede sig, i starten, at være et grønt stykke papir, der blev sendt til tjenestestederne til medlemsbladet Politiidræt, som vi kender det i dag. Mogens var redaktør på bladet og deltog i en lang række mesterskaber i ind- og udland både som redaktør, fotograf, artikelforfatter og sendte bladet i trykken helt uden at misse en deadline. Herunder deltog Mogens også i et besøg hos det danske kontingent i Kosovo, hvor han skrev en glimrende artikel til Politiidræt omkring det danske kontingents muligheder for at dyrke idræt under udsendelsen. I en årrække bestred Mogens næstformandsposten i PI-København. Han var bl.a. primus motor, og en markant profil omkring et muligt byggeprojekt, til gavn for idrætsforeningens mange medlemmer. I dag er Mogens formand for Støtteforeningen PI-Københavns venner, til stor gavn og glæde for dem, der dyrker idræt i PI-København Mogens Voigts har på anerkendelsesværdig og ekstraordinær vis repræsenteret politiidrætten både på og uden for banen til gavn og glæde for tidligere, nuværende og kommende idrætsudøvere i dansk politi.” Tillykke med hædersbevisningen.

Formanden i Viborg abdicerer efter 26 år på posten.

03.03.2022

Jens Claumarch - formanden i Viborg PI - ønskede sig afløst på posten ved den seneste generalforsamling i foreningen den 21. februar. Et tronskifte, der jo forekommer mellem tid og anden i de danske idrætsforeninger, men denne kalder nu alligevel på en bemærkning. Jens fratrådte efter 26 år som formand og læg dertil at han forinden havde været i bestyrelsen i 4 år, så blev det til alt 30 i foreningens ledelse, hvilket er usædvanligt flot og kræver at "vi løftet på hatten for indsatsen". Jens blev som nævnt indvalgt i 1992 for så 4 år senere at sætte sig solidt til rette i formandsstolen. Han har dog ikke siddet fast i stolen, men været endog meget aktiv som formand, hvor han har stået i spidsen for et usædvanligt katalog af idrætsstævner. Jens har jo en forkærlighed for håndbolden og medvirkede i starten af hans embedsperiode til afvikling af de populære Hærvejs Cup-håndboldstævner, der inviteredes til i mange år. Siden stået i spidsen for rigtigt mange arrangementer, hvor skal nævnes - Danske mesterskaber i skydning – 4 gange, halvmaraton – 2 gange, landevejscykling – 2 gange, bowling - 2 gange, mountainbike – 1 gang, 5/10 km løb + 11 mandsfodbold – 1 gang plus 4 dobbelt DPM i Herning i 2019. Nordisk mesterskab – håndbold 2002 i Viborg. Europæisk mesterskab – 2016 i håndbold i Silkeborg. + dertil et ukendt antal mountainbikeløb, crossfit og Jubilæums Cup i landevejscykling. Viborg PI havde forberedt lovændringer, uden at involvere formanden i dette forslag, om indførelse af begrebet "Æresmedlem" i foreningen, hvor det var tanken at udnævne Jens som foreningens første æresmedlem. Det var ikke det eneste de måtte gøre uden formandens tilstedeværelse, da Jens på selve dagen for generalforsamlingen, lagde sig syg med Covid-19. Derfor måtte bestyrelsen med den nye formand Thomas Trend-Poulsen vente til senere med at overrække foreningens indgraverede ølglas med tilbehør til Jens med inskriptionen "Jens Claumarch - æresmedlem - Viborg PI". Tillykke til Jens med tak for indsatsen for Viborg PI. Tillykke til Thomas Trend-Poulsen med valget som ny formand for Viborg PI.