Formanden i Viborg abdicerer efter 26 år på posten.

03.03.2022

Jens Claumarch – formanden i Viborg PI – ønskede sig afløst på posten ved den seneste generalforsamling i foreningen den 21. februar. Et tronskifte, der jo forekommer mellem tid og anden i de danske idrætsforeninger, men denne kalder nu alligevel på en bemærkning. Jens fratrådte efter 26 år som formand og læg dertil at han forinden havde været i bestyrelsen i 4 år, så blev det til alt 30 i foreningens ledelse, hvilket er usædvanligt flot og kræver at “vi løftet på hatten for indsatsen”.

Jens blev som nævnt indvalgt i 1992 for så 4 år senere at sætte sig solidt til rette i formandsstolen. Han har dog ikke siddet fast i stolen, men været endog meget aktiv som formand, hvor han har stået i spidsen for et usædvanligt katalog af idrætsstævner. Jens har jo en forkærlighed for håndbolden og medvirkede i starten af hans embedsperiode til afvikling af de populære Hærvejs Cup-håndboldstævner, der inviteredes til i mange år.

Siden stået i spidsen for rigtigt mange arrangementer, hvor skal nævnes – Danske mesterskaber i skydning – 4 gange, halvmaraton – 2 gange, landevejscykling – 2 gange, bowling – 2 gange, mountainbike – 1 gang, 5/10 km løb + 11 mandsfodbold – 1 gang plus 4 dobbelt DPM i Herning i 2019. Nordisk mesterskab – håndbold 2002 i Viborg. Europæisk mesterskab – 2016 i håndbold i Silkeborg. + dertil et ukendt antal mountainbikeløb, crossfit og Jubilæums Cup i landevejscykling. Viborg PI havde forberedt lovændringer, uden at involvere formanden i dette forslag, om indførelse af begrebet “Æresmedlem” i foreningen, hvor det var tanken at udnævne Jens som foreningens første æresmedlem.

Det var ikke det eneste de måtte gøre uden formandens tilstedeværelse, da Jens på selve dagen for generalforsamlingen, lagde sig syg med Covid-19. Derfor måtte bestyrelsen med den nye formand Thomas Trend-Poulsen vente til senere med at overrække foreningens indgraverede ølglas med tilbehør til Jens med inskriptionen “Jens Claumarch – æresmedlem – Viborg PI”.

Tillykke til Jens med tak for indsatsen for Viborg PI. Tillykke til Thomas Trend-Poulsen med valget som ny formand for Viborg PI.

Flere nyheder

 • Nestlé HealthScience ny samarbejdspartner til DPIF

  Nestlé Health Science og Dansk Politiidrætsforbund sammen om at passe på din væskebalance ! Dansk Politiidrætsforbund byder velkommen til Nestlé Health. Science som ny officiel partner. Ernæring, væskebalance og sport skal altid gå hånd i hånd. Især når der er tale om sportsaktiviteter, der kræver både udholdenhed og restitution som f.eks. maratonløb, cykling og fodbold. I Dansk Politiidrætsforbund ønsker vi med dette nye partnerskab med Nestlé Health Science og deres brand RESORB® at give vores medlemmer muligheden for at få en bedre indsigt og viden om væske- og elektrolytbalancens betydning for at yde sit bedste og opnå sine træningsmål. Resorb original RESORB® er en kulhydrat-elektrolytopløsning i form af brusetabletter eller et letopløseligt pulver, som er en genvej til genoprettelse af væskebalancen, og en bedre restitution blandt sportsudøvere. RESORB® Sport og RESORB® Boost indeholder elektrolytter som øger optagelsen af vand under fysisk træning og bidrager til at vedligeholde udholdenhedspræstationen under længerevarende træning. RESORB® har en frisk smag og er nem at have med på farten, til når du skal bruge det. Især udendørs sportsgrene giver en højere risiko for dehydrering i varmt eller koldt klima. Her er kroppen ofte på overarbejde for at sikre den rette balance i din væskebalance og elektrolytter. Med kosttilskuddet RESORB® er det nemt at skabe den rette blanding af væske, natrium, glukose og elektrolytter, der øger væske optagelsen.Resorb Boost I forbindelse med vores nye partnerskab har du som medlem af Dansk Politiidrætsforbund allerede nu mulighed for at prøve RESORB® med 10% rabat ved bestilling på www.webapoteket.dk. Læg RESORB® produkterne i kurven og anvend koden: ResorbPoliti Gyldighed: til og med 31/12-2022 Nestlé Health Science vil ligeledes være at finde ved vores kommende sportsbegivenheder, og give indsigt, viden og smagsprøver på RESORB®. Følg med på #RESORB og Resorb_danmark Resorb sportØnsker du mere information omkring Nestlé Health Science eller har spørgsmål er der hjælp at hente her: www.nestlehealthscience.dk • Mail til Nestlé HealthScience

  Læs nyheden
 • Mogens Voigts udnævnt til æresmedlem i DPIF

  Ved PI-Københavns årlige generalforsamling den 3. marts 2022 blev en meget overrasket Mogens Voigts kaldt til talerstolen, mens formanden for DPIF Knud Stadsgaard var ved at tale om europæisk politiidræt i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine. Det var heldigvis langt mere festlige ting, nemlig hædring af Mogens som ny æresmedlem i Dansk Politiidrætsforbund. Efter formanden havde læst indstillingen op lykkedes det under store klapsalver at sætte æresmedlemsnålen på plads på Mogens’ revers ved siden af de øvrige æresbevisninger, som Mogens via et langt liv i politiidrætten er hædret med. Af indstillingen fra Forretningsudvalget i Politiets Idrætsforening, København, ved formanden Gunnar Nørager, fremgår følgende: “Mogens Voigts har med respekt repræsenteret politiidrætten siden han i 1969 blev ansat i politiet. Mogens blev hurtigt engageret i bordtennis, svømning og senere håndbold, hvor han også har været med til at arrangere og afvikle flere stævner til gavn og glæde for politiidrætten. Specielt var Mogens igennem en årrække den direkte årsag til, at Københavns Politis Uropatrulje vandt den landsdækkende konkurrence i procentvis flest antal beståede idrætsmærker. Derudover tog Mogens initiativ til at samme afdeling deltog i stationsturneringer i håndbold, fodbold og bordtennis. Endelig var Mogens også den direkte årsag til, at Uropatruljen igennem mange år også var den afdeling i København, der bestod flest svømmeprøver. Mogens Voigts var med til at stifte PI-Københavns motionsafdeling i 1986, hvor et af hovedpunkterne var at skabe et fællesskab med mulighed for at løbe i eget tempo og samtidig dyrke det sociale samvær gennem idræt. Derudover har Mogens Voigts stået i spidsen for PI-Nyt, som udviklede sig, i starten, at være et grønt stykke papir, der blev sendt til tjenestestederne til medlemsbladet Politiidræt, som vi kender det i dag. Mogens var redaktør på bladet og deltog i en lang række mesterskaber i ind- og udland både som redaktør, fotograf, artikelforfatter og sendte bladet i trykken helt uden at misse en deadline. Herunder deltog Mogens også i et besøg hos det danske kontingent i Kosovo, hvor han skrev en glimrende artikel til Politiidræt omkring det danske kontingents muligheder for at dyrke idræt under udsendelsen. I en årrække bestred Mogens næstformandsposten i PI-København. Han var bl.a. primus motor, og en markant profil omkring et muligt byggeprojekt, til gavn for idrætsforeningens mange medlemmer. I dag er Mogens formand for Støtteforeningen PI-Københavns venner, til stor gavn og glæde for dem, der dyrker idræt i PI-København Mogens Voigts har på anerkendelsesværdig og ekstraordinær vis repræsenteret politiidrætten både på og uden for banen til gavn og glæde for tidligere, nuværende og kommende idrætsudøvere i dansk politi.” Tillykke med hædersbevisningen.

  Læs nyheden
 • Politiidræt nr. 1 er på gaden.

  Årets første blad - Politiidræt nr. 1 - er på gaden og kan læses her

  Læs nyheden