Mindeord over Palle Redder

04.04.2022

Mindeord
Af: Lars Bisgaard, formand PI Aarhus og Ole K. Jacobsen, Dansk Politiidrætsforbund

Palle Redder, æresmedlem i Dansk Politiidrætsforbund (DPIF)

En ener er gået bort.
Palle Redder – een af de første 4, der modtog DPIF’s nyindstiftede Æresmedlemsnål – er gået bort i en alder af 62 år som følge af en længerevarende cancersygdom.

Palle har et utal af gange repræsenteret DPIF ved europæiske politimesterskaber i maraton, og tilbage i 80’erne var han den af de allerbedste løbere under Dansk Atletik Forbund. Palle vandt flere gange det danske civile mesterskab i maraton, ligesom han også repræsenterede Dansk Atletik Forbund på landsholdet.

En hel særlig rekord bliver nok aldrig overgået af nogen. Palle har gennemført 100 maratonløb – alle i en tid på under 3 timer. Helt, helt ekstraordinært.
Et af de mange løb var ved de danske politimesterskaber i Aarhus, hvor Palle 12 km fra mål fik ondt i benet. Han stoppede og tog nummeret af. Efterfølgende drøftede han med “følge cyklen” om, hvornår han ville blive hentet? “Følge cyklen” oplyste, at det gjorde han ikke…
Palle satte nummeret på igen og løb i mål – under 3 timer.

Det sidste officielle løb, som Palle deltog i var Berlin Halvmaraton, som Palle gennemførte så sent som i august måned 2021.

Palle har virket som lærer på Politiskolen og som uddannelsesleder i Østjyllands Politi, og ingen af alle de mange politikollegaer under uddannelse, er nogensinde gået forgæves til Palle.
Som bredt orienteret mod omverdenen har Palle været udsendt til internationale missioner i nogle af verdens brændpunkter adskillige gange. Palle har altid løst alle opgaver på meget fornem vis, og han har været Dansk Politi en meget værdig repræsentant. Palle er flere gange blevet hædret med flere medaljer og ordner for sin indsats.

Men på trods af sine meget fornemme præstationer som idrætsmand og kollega har Palle i alle sammenhænge altid været yderst ydmyg omkring sig selv, så vi kan blot tilføje, at vi altid har betragtet Palle var noget særligt, altid positiv, en fighter, et forbillede og et eksempel til efterlevelse for mange og så var han fremfor alt en person, som vi alle, som det fremgår i indstillingen til DPIF’s Æresnål, gerne vil være.
Kort sagt af præsten ved begravelsen; “Palles sko bliver umulige at fylde ud”.

Vores tanker går til hustruen Dorthe, børn og børnebørn.

Æret være Palles minde.

Flere nyheder

 • Formanden i Viborg abdicerer efter 26 år på posten.

  Jens Claumarch - formanden i Viborg PI - ønskede sig afløst på posten ved den seneste generalforsamling i foreningen den 21. februar. Et tronskifte, der jo forekommer mellem tid og anden i de danske idrætsforeninger, men denne kalder nu alligevel på en bemærkning. Jens fratrådte efter 26 år som formand og læg dertil at han forinden havde været i bestyrelsen i 4 år, så blev det til alt 30 i foreningens ledelse, hvilket er usædvanligt flot og kræver at "vi løftet på hatten for indsatsen". Jens blev som nævnt indvalgt i 1992 for så 4 år senere at sætte sig solidt til rette i formandsstolen. Han har dog ikke siddet fast i stolen, men været endog meget aktiv som formand, hvor han har stået i spidsen for et usædvanligt katalog af idrætsstævner. Jens har jo en forkærlighed for håndbolden og medvirkede i starten af hans embedsperiode til afvikling af de populære Hærvejs Cup-håndboldstævner, der inviteredes til i mange år. Siden stået i spidsen for rigtigt mange arrangementer, hvor skal nævnes - Danske mesterskaber i skydning – 4 gange, halvmaraton – 2 gange, landevejscykling – 2 gange, bowling - 2 gange, mountainbike – 1 gang, 5/10 km løb + 11 mandsfodbold – 1 gang plus 4 dobbelt DPM i Herning i 2019. Nordisk mesterskab – håndbold 2002 i Viborg. Europæisk mesterskab – 2016 i håndbold i Silkeborg. + dertil et ukendt antal mountainbikeløb, crossfit og Jubilæums Cup i landevejscykling. Viborg PI havde forberedt lovændringer, uden at involvere formanden i dette forslag, om indførelse af begrebet "Æresmedlem" i foreningen, hvor det var tanken at udnævne Jens som foreningens første æresmedlem. Det var ikke det eneste de måtte gøre uden formandens tilstedeværelse, da Jens på selve dagen for generalforsamlingen, lagde sig syg med Covid-19. Derfor måtte bestyrelsen med den nye formand Thomas Trend-Poulsen vente til senere med at overrække foreningens indgraverede ølglas med tilbehør til Jens med inskriptionen "Jens Claumarch - æresmedlem - Viborg PI". Tillykke til Jens med tak for indsatsen for Viborg PI. Tillykke til Thomas Trend-Poulsen med valget som ny formand for Viborg PI.

  Læs nyheden
 • Æret være Vilhelm G. Jensens minde

  "Vilhelm Georg Jensens familie har onsdag den 30. marts 2022 orienteret om, at Vilhelm tirsdag aften er gået bort efter kort tids sygdom. Bisættelsen finder sted torsdag den 7. april kl. 13.00 fra Christians Kirke på Christianshavn, hvor alle er velkomne Vilhelm er kendt for sine mange år som formand for Politiets Idrætsforening - København, som international dommer og næstformand igennem mange år i Støtteforeningen - PI-Københavns Venner. Vilhelm er hædret som Æresmedlem afd PI-København og Dansk Politiidrætsforbunds Guldnål. Vilhelm Georg Jensen blev 79 år. Æret være Vilhelms minde. Der vil på et senere tidspunkt blive udarbejdet mindeord om Vilhelm til bl.a. Politiidræt. Med venlig hilsen Gunnar Nørager, formand for PI-København og Mogens Voigts, formand for PI-Venner."

  Læs nyheden
 • Mindeord over Palle Redder

  Mindeord Af: Lars Bisgaard, formand PI Aarhus og Ole K. Jacobsen, Dansk Politiidrætsforbund Palle Redder, æresmedlem i Dansk Politiidrætsforbund (DPIF) En ener er gået bort. Palle Redder – een af de første 4, der modtog DPIF's nyindstiftede Æresmedlemsnål – er gået bort i en alder af 62 år som følge af en længerevarende cancersygdom. Palle har et utal af gange repræsenteret DPIF ved europæiske politimesterskaber i maraton, og tilbage i 80'erne var han den af de allerbedste løbere under Dansk Atletik Forbund. Palle vandt flere gange det danske civile mesterskab i maraton, ligesom han også repræsenterede Dansk Atletik Forbund på landsholdet. En hel særlig rekord bliver nok aldrig overgået af nogen. Palle har gennemført 100 maratonløb – alle i en tid på under 3 timer. Helt, helt ekstraordinært. Et af de mange løb var ved de danske politimesterskaber i Aarhus, hvor Palle 12 km fra mål fik ondt i benet. Han stoppede og tog nummeret af. Efterfølgende drøftede han med "følge cyklen" om, hvornår han ville blive hentet? "Følge cyklen" oplyste, at det gjorde han ikke… Palle satte nummeret på igen og løb i mål – under 3 timer. Det sidste officielle løb, som Palle deltog i var Berlin Halvmaraton, som Palle gennemførte så sent som i august måned 2021. Palle har virket som lærer på Politiskolen og som uddannelsesleder i Østjyllands Politi, og ingen af alle de mange politikollegaer under uddannelse, er nogensinde gået forgæves til Palle. Som bredt orienteret mod omverdenen har Palle været udsendt til internationale missioner i nogle af verdens brændpunkter adskillige gange. Palle har altid løst alle opgaver på meget fornem vis, og han har været Dansk Politi en meget værdig repræsentant. Palle er flere gange blevet hædret med flere medaljer og ordner for sin indsats. Men på trods af sine meget fornemme præstationer som idrætsmand og kollega har Palle i alle sammenhænge altid været yderst ydmyg omkring sig selv, så vi kan blot tilføje, at vi altid har betragtet Palle var noget særligt, altid positiv, en fighter, et forbillede og et eksempel til efterlevelse for mange og så var han fremfor alt en person, som vi alle, som det fremgår i indstillingen til DPIF's Æresnål, gerne vil være. Kort sagt af præsten ved begravelsen; "Palles sko bliver umulige at fylde ud". Vores tanker går til hustruen Dorthe, børn og børnebørn. Æret være Palles minde.

  Læs nyheden