Mogens Voigts udnævnt til æresmedlem i DPIF

07.03.2022

Ved PI-Københavns årlige generalforsamling den 3. marts 2022 blev en meget overrasket Mogens Voigts kaldt til talerstolen, mens formanden for DPIF Knud Stadsgaard var ved at tale om europæisk politiidræt i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine. Det var heldigvis langt mere festlige ting, nemlig hædring af Mogens som ny æresmedlem i Dansk Politiidrætsforbund.

Efter formanden havde læst indstillingen op lykkedes det under store klapsalver at sætte æresmedlemsnålen på plads på Mogens’ revers ved siden af de øvrige æresbevisninger, som Mogens via et langt liv i politiidrætten er hædret med. Af indstillingen fra Forretningsudvalget i Politiets Idrætsforening, København, ved formanden Gunnar Nørager, fremgår følgende: “Mogens Voigts har med respekt repræsenteret politiidrætten siden han i 1969 blev ansat i politiet.

Mogens blev hurtigt engageret i bordtennis, svømning og senere håndbold, hvor han også har været med til at arrangere og afvikle flere stævner til gavn og glæde for politiidrætten. Specielt var Mogens igennem en årrække den direkte årsag til, at Københavns Politis Uropatrulje vandt den landsdækkende konkurrence i procentvis flest antal beståede idrætsmærker. Derudover tog Mogens initiativ til at samme afdeling deltog i stationsturneringer i håndbold, fodbold og bordtennis. Endelig var Mogens også den direkte årsag til, at Uropatruljen igennem mange år også var den afdeling i København, der bestod flest svømmeprøver. Mogens Voigts var med til at stifte PI-Københavns motionsafdeling i 1986, hvor et af hovedpunkterne var at skabe et fællesskab med mulighed for at løbe i eget tempo og samtidig dyrke det sociale samvær gennem idræt.

Derudover har Mogens Voigts stået i spidsen for PI-Nyt, som udviklede sig, i starten, at være et grønt stykke papir, der blev sendt til tjenestestederne til medlemsbladet Politiidræt, som vi kender det i dag. Mogens var redaktør på bladet og deltog i en lang række mesterskaber i ind- og udland både som redaktør, fotograf, artikelforfatter og sendte bladet i trykken helt uden at misse en deadline. Herunder deltog Mogens også i et besøg hos det danske kontingent i Kosovo, hvor han skrev en glimrende artikel til Politiidræt omkring det danske kontingents muligheder for at dyrke idræt under udsendelsen. I en årrække bestred Mogens næstformandsposten i PI-København.

Han var bl.a. primus motor, og en markant profil omkring et muligt byggeprojekt, til gavn for idrætsforeningens mange medlemmer. I dag er Mogens formand for Støtteforeningen PI-Københavns venner, til stor gavn og glæde for dem, der dyrker idræt i PI-København Mogens Voigts har på anerkendelsesværdig og ekstraordinær vis repræsenteret politiidrætten både på og uden for banen til gavn og glæde for tidligere, nuværende og kommende idrætsudøvere i dansk politi.” Tillykke med hædersbevisningen.

Flere nyheder

 • Politiidræt nr. 1 er på gaden.

  Årets første blad - Politiidræt nr. 1 - er på gaden og kan læses her

  Læs nyheden
 • Nestlé HealthScience ny samarbejdspartner til DPIF

  Nestlé Health Science og Dansk Politiidrætsforbund sammen om at passe på din væskebalance ! Dansk Politiidrætsforbund byder velkommen til Nestlé Health. Science som ny officiel partner. Ernæring, væskebalance og sport skal altid gå hånd i hånd. Især når der er tale om sportsaktiviteter, der kræver både udholdenhed og restitution som f.eks. maratonløb, cykling og fodbold. I Dansk Politiidrætsforbund ønsker vi med dette nye partnerskab med Nestlé Health Science og deres brand RESORB® at give vores medlemmer muligheden for at få en bedre indsigt og viden om væske- og elektrolytbalancens betydning for at yde sit bedste og opnå sine træningsmål. Resorb original RESORB® er en kulhydrat-elektrolytopløsning i form af brusetabletter eller et letopløseligt pulver, som er en genvej til genoprettelse af væskebalancen, og en bedre restitution blandt sportsudøvere. RESORB® Sport og RESORB® Boost indeholder elektrolytter som øger optagelsen af vand under fysisk træning og bidrager til at vedligeholde udholdenhedspræstationen under længerevarende træning. RESORB® har en frisk smag og er nem at have med på farten, til når du skal bruge det. Især udendørs sportsgrene giver en højere risiko for dehydrering i varmt eller koldt klima. Her er kroppen ofte på overarbejde for at sikre den rette balance i din væskebalance og elektrolytter. Med kosttilskuddet RESORB® er det nemt at skabe den rette blanding af væske, natrium, glukose og elektrolytter, der øger væske optagelsen.Resorb Boost I forbindelse med vores nye partnerskab har du som medlem af Dansk Politiidrætsforbund allerede nu mulighed for at prøve RESORB® med 10% rabat ved bestilling på www.webapoteket.dk. Læg RESORB® produkterne i kurven og anvend koden: ResorbPoliti Gyldighed: til og med 31/12-2022 Nestlé Health Science vil ligeledes være at finde ved vores kommende sportsbegivenheder, og give indsigt, viden og smagsprøver på RESORB®. Følg med på #RESORB og Resorb_danmark Resorb sportØnsker du mere information omkring Nestlé Health Science eller har spørgsmål er der hjælp at hente her: www.nestlehealthscience.dk • Mail til Nestlé HealthScience

  Læs nyheden
 • Årets første orienteringsløb i PI-Kbh – regi

  PI-København afholdt tirsdag den 22. marts årets 1. afdeling af Københavner cup, der var årets første orienteringsløb i PI-regi og afholdt i Store Dyrehave syd for Hillerød. Det var som at se en forløsning blandt mange af løberne - "endelig i skoven igen - og så i det skønneste forårsvejr". Da SportIdent-enhederne blev sat ud tidligt om morgenen var det dog som Stampe siger det i Disney's Juleshow - "Vandet er stift Bambi", og det var der også flere steder på skyggefulde småsøer, da der blev samlet poster ind sidst på dagen. Derimod nåede temperaturen i flere af de åbne områder op på tocifrede varmegrader, og så vidt vides var der ingen, som var stærke nok i troen til at forcere større vådområder - med eller uden is. Til gengæld fik en masse kåde orienteringsløbere en skøn tur i en åben skov, hvor der pga. årstiden ikke var blade på træerne endnu, hvilket gav masser af lys og godt udsyn, så de lige kunne få pudset "navigationsfærdighederne" af efter vinterpausen. Dette blev som sædvanligt grundig debatteret efter løbet, da Mette Stub havde lagt nogle fine baner, der stadig gav mulighed for at "bomme" flere steder undervejs, hvis man ikke var koncentreret. 2. afdeling af København Cuppen afvikles tirsdag den 26. april i Tokkekøb Hegn, også syd for Hillerød, og her er der stadig mulighed for at tilmelde sig indtil den 20. april. "Vi ses i skoven" - udtaler Jan Kofoed Nielsen fra PI-Københavns orienteringsafdeling.

  Læs nyheden