Orientering

Det Danske Politimesterskab i orienteringsløb har de seneste år undergået en stor forandring. Tidligere bestod mesterskabet desuden af disciplinen feltsport, som blev opfattet som en af “kongedisciplinerne” under Dansk Politiidrætsforbund, hvor de første Danske Politimesterskaber blev afholdt allerede i 1954 nogle få år efter forbundets stiftelse. Idrætsgrenen har de elementer i sig, der kan knyttes tæt til elementer i tjenesten, såsom skydning, løb og kortlæsning.
Desværre er disciplinen også teknisk svær at tilgå og der “fødes” desværre ikke nye deltagere hertil, hvorfor det sidste mesterskab i denne disciplin blev afviklet i 2015.

Derpå udvidedes orienteringsmesterskabet til også at indeholde sprintdiscipliner, og orienteringsudvalget har med hjælp fra idrætsforeningerne været meget innovative i den forbindelse i de senere år, hvor 2016 bød på endnu et mesterskab afviklet på Bornholm og med sprintdisciplinerne henlagt til et så “eksotisk” sted som Christiansø.

På Nordisk plan afholdes der mesterskaber hvert 4. år, da sporten har et solidt tag i nordiske politiidrætsfolk – dog lige bortset fra Island.
Desværre er dette ikke helt tilfældet på Europæisk plan, hvor disciplinen ikke længere har deres eget mesterskab.

Dansk Politiidrætsforbunds orienteringsudvalg:

Peder Stephansen, formand
Syd- og Sønderjylland
Tlf. 7611 1448
Mail:

Peter Wihan
Sydsjællend og Lolland-Falsters Politi
Mail:

Bo Lindholm
Københavns Vestegns Politi
Mail: