politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

Årets sportsnavn i Dansk Politiidrætsforbund 2020

31.01.2021

Når man er på tjeneste og med kort varsel af vagtchefen får besked på, at man straks skal indfinde sig på chefpolitiinspektørens kontor, tror jeg, at mange tanker når at gå gennem hovedet fra det øjeblik, man rejser sig fra stolen, går op ad trappen, hen ad de lange gange og forsigtigt banker på.

Det var det set-up formanden for Dansk Politiidrætsforbund, Knud Stadsgaard og politidirektør Kim Christiansen, havde arrangeret som indgangsvinkel til overrækkelsen af det synlige bevis, Politidirektørens Jubilæumspokal, til Carsten Ekstrøm, der skulle hædres for årets største idrætspræstation i Dansk Politiidrætsforbund.
Og Carsten indrømmede da også, at nogle tanker nåede at gå gennem hovedet på ham inden den egentlige årsag gik op for ham.

Da Carsten fik pulsen ned igen, kunne Kim Christiansen på baggrund af Dansk Politiidrætsforbunds golfudvalgs indstilling ønske Carsten et stort tillykke med titlen.
I indstillingen blev der lagt stor vægt på, at Carsten som regerende dansk politimester i golf i 2020 formåede at forsvare sin titel, hvilket vidner om meget stor stabilitet over en længere periode. Samtidig deltog der flere spillere med lavere handicap i årets mesterskaber.
Ud over at spille fremragende – ellers vinder man ikke – havde Carsten i 2020 ”det handicap”, at han også var arrangør af mesterskaberne. Han havde en væsentlig og tidskrævende opgave med at arrangere alt det praktiske omkring mesterskaberne, og dermed havde han ikke mulighed for den ro og koncentration, som normalt er af altafgørende betydning for at en golfspiller kan lykkes med sit spil.
Det hindrede dog ikke en storspillende Carsten, der viste stor styrke over 2 runder, og han var særligt mod slutningen en klasse bedre end sine modstandere.
Politidirektør Kim Christiansen er selv en ret habil golfspiller, og han beskrev Carstens spil som værende grænsende til irriterende stabilt, samt at Carstens koncentration og fastholdelse af et højt niveau er et særkende.

Ud over det synlige bevis, Politidirektørens Jubilæumspokal (indstiftet af politidirektør Hanne Bech Hansen i anledning af Dansk Politiidrætsforbunds 50 års jubilæum i 1996) modtog Carsten også et gavekort fra Politidirektørforeningen, der de seneste år på meget fornem vis har bakket op omkring Dansk Politiidrætsforbund med anerkendelse til blandt andet årets største idrætspræstation i Dansk Politiidrætsforbund – og hvert år efter indstilling fra foreningerne også anerkender 3 ildsjæle i foreningerne.

Scroll to Top