politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

Danmark vandt det nordiske mesterskab i golf

08.09.2013

Danmark sikrede sig det Nordiske Politimesterskab i golf, både for hold og i den individuelle turnering, der blev afviklet på Island på golfbanen på øen Heimaey.
Øen er en del af øgruppen Vestmannaøerne, der blev kendt for det store og voldsomme vulkanudbrud i 1973, og som næsten begravede hovedøen og især hovedbyen på øen.
Det danske landshold, der består af Carsten Ekstrøm, Michael Stie, Jan Birger Nielsen, Steen V. Hansen, Andreas H. Rosenlund og Jakob E. Nielsen, var i holdturneringen bagud med hele 8 slag efter førstedagens runde på banen.
Jakob Nielsen havde dog præsteret næstbedste rundt på 74 slag kun overgået af Islands bedste Sigurbjørn Porgeirsson med 68 slag.
Det blev der imidlertid ændret på på 2. dagen, hvor de danske spillere præsterede, ikke alene at indhente islændingene, men også passere dem med en flot margin på 8 slag og dermed vinde 2. dagens holdkonkurrence med hele 16 slag bedre end islændingene. Meget flot præstation af de danske spillere.
Den flotte indsats markerede sig jo derfor også på det individuelle konkurrenceresultat, hvor Danmark satte sig på placeringerne 1, 3, 5, 7, 9 og 11 blandt 18 deltagere fra Island, Norge og Danmark. Sverige og Finland stillede ikke med golfere.
Vinder af den individuelle konkurrence blev Jakob E. Nielsen fra København med islændingen Sigurbjørn Porgeirsson 2 slag efter. Jakob præsterede således at gå de 18 huller på 2. dagen hele 8 slag bedre end islændingen, hvilket helt udmanøvrerede forskellen på 6 slag dagen forinden i islændingens favør.
Efter islændingen fulgte så den danske mester Carsten Ekstrøm, der var yderligere 2 slag efter islændingen.
Tillykke til det samlede danske hold for den meget fine indsats.
Resultatet kan ses her

Scroll to Top