politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

DPIFs sølvnål til Peter Wihan, Slagelse PI

07.07.2021

Peter overtog posten som Sydsjælland og Lolland Falster PI’s repræsentant i Dansk Politiidrætsforbunds hovedbestyrelse i 2013.

Siden har Peter på bedste vis været en meget værdig repræsentant, der altid har bidraget positivt og med masser af engagement. Når vi til større arrangementer i Danmark har haft brug for guider eller har haft brug for DPIF-delegat som leder af en DPIF-delegation til enten nordiske eller europæiske politimesterskaber, har Peter altid været meget villig.
Blandt andet deltog Peter i en hel uge i Silkeborg til de europæiske politimesterskaber i håndbold, var med til de nordiske politimesterskaber i orientering i Norge og senest til de nordiske politimesterskaber i maraton i Odense gav Peter også en uvurderlig hjælpende hånd, så al transport kunne organiseres.

Peter har sideløbende været næstformand i Slagelse PI, og vi ved, at Peter i den grad er en motivationsfaktor, der nyder enorm respekt blandt såvel ledelse som medlemmer.
Ikke kun når der skal arrangeres kendte ”discipliner”, som det årlige Antvorskov-løb, og diverse danske politimesterskaber i flere forskellige discipliner, som Peter med største selvfølgelighed er tovholder på, men også når der er nye tiltag under opsejling.
Bl.a. så var Peter en af foregangsmændene (og selvfølgelig på vinderholdet), da de første Bike & Run-stævner blev afviklet og så sent som i efteråret 2019 var Peter en af de første til at arrangere Arbejdspladsernes Motionsdag – et arrangement, hvor Peter som sædvanlig via sit gode samarbejde fik øverste ledelse med på ideen.
Senest har Peter i 2020 med meget kort varsel formået at arrangere et virtuelt CoronaRun2020, hvor mere end 400 aktive fra hele landet samt Grønland og Færøerne bakkede op. I slutningen af april 2021 fulgte så CoronaRun2021 version 2.

Som aktiv har Peter deltaget i næsten hele DPIF-paletten af motionstilbud, og vi læser også om bl.a. deltagelse i militærets duatlon og i nogle extremløb.

Orientering er dog nok det, der lægger Peters hjerte nærmest. Peter har været aktiv i mange, mange år, og det er ikke mange DPIF-arrangerede løb, han ikke har deltaget i.
Peter er så god til disciplinen, at han fik debut på det danske politilandshold i orientering ved landskampsamarbejdet mellem Estland, Norge og Danmark i 2014 og siden har været fast mand på landsholdet.

Det er vel overflødigt at nævne, at Peter er foregangsmand for en Facebookgruppe med orienteringsløbere inden for politiidrætten, og på den måde får formidlet såvel indbydelser og andet godt om orienteringssportens fortræffeligheder til interesserede læsere.

Senest blev Peter i 2019 valgt til orienteringsudvalget under DPIF, hvor han varetager de administrative udfordringer omkring danske politimesterskaber og DPIF’s landshold.

Samtidig kan vi fornemme, at Peter har et meget snævert samarbejde med et par civile o-løbsklubber på Fyn og på bedste vis til glæde for de aktive har formået at koble deres stævner sammen med vores i politiidrætten.

Det er en stor glæde at overrække Dansk Politiidrætsforbunds sølvnål til Peter Wihan, Slagelse PI.

Med sportslig hilsen

Knud Stadsgaard
Formand
Dansk Politiidrætsforbund

Scroll to Top