politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

Kollegamotion i Grænsekontrolenheden – Billund Lufthavn

06.04.2021

Inspireret af Dansk Firmaidrætsforbunds efterårskampagne omkring Arbejdspladsernes Motionsdag (AM dagen), hvor vi i Grænsekontrolenheden i Billund Lufthavn deltog, og ikke mindst på opfordring af mindst 1 kollega, besluttede jeg, at vi skulle have endnu en kollegamotions dag.

Kollegamotionen afvikles i hele marts måned. De kolleger, som har lyst til at deltage, udfører en eller anden form for motion i løbet af arbejdsdagen. I øjeblikket er motionsrummene ikke åbnet, men ellers kunne en tur i motionsrummet udløse et lod. Ellers kan man tage en gåtur rundt i det udendørs parkeringsareal i lufthavnen, eller man kan tage en gåtur indendørs i lufthavnens områder. Det er selvfølgelig bestemt af de gældende regler for, hvor man må opholde sig, men da politifolkene har videre beføjelser og adgang til stort set alle steder i lufthavnen, har de et noget større bevægelsesområde at boltre sig på. De administrative ansatte er desværre begrænset i deres færden, hvis de vil gå indendørs. Udendørs er der masser af plads at gå rundt i. Og det har også vist sig, at de fleste faktisk vælger at gå den udendørs tur, både for at få noget frisk luft og også noget motion.

Der er også den mulighed, at man tage trapperne fra kælderen og op til 1. sal 5 gange op og ned. Så har man også gjort sig fortjent til et lod. Og kollegerne kan også selv vælge andre motions former. Hvis man cykler til arbejde, eller fra arbejde og hjem, har man også optjent et lod. At bo i Middelfart og cykle på arbejde i Billund Lufthavn, ca. 60 km, er ikke nødvendigvis en hindring. Og vi er ved at købe nogle sjippetov, som man også kan tage nogle omgange i. Egentlig er det blot den enkeltes fantasi, som sætter grænser for, at motionere sig til et lod i kollegamotionen. Folk bliver ikke kontrolleret, man skal heller ikke bevise, at man har udført en motionshandling. Her er det op til ens egen samvittighed, om man vil snyde sig selv og sine kolleger ved at “påstå”, at man har udført en motionshandling, og dermed uretmæssigt få et lod til lodtrækningen.

Hvad er et lod?

Man kan kun gøre sig fortjent til et lod pr døgn. Man kan altså ikke cykle på arbejde, få et lod for det, og så senere i samme døgn, gå sig en tur, og få yderligere et lod for gåturen. Man må selvfølgelig gerne motionere alt det man kan overkomme, men der gives kun et lod pr døgn.

Med et lod deltagerne man så i lodtrækningen om de mange præmier, som er på spil. Da det er tilladt at møde ind på arbejdspladsen på en fridag og udføre en motionshandling, kan man faktisk opnå 31 lodder, hvis man vælger det. Der er dog næppe nogen, som vil gøre det, men muligheden er der.

I det program, som er udfærdiget, er der på midtersiden en kalender for marts måned. Og her holder man så selv styr på sine motionsdage. Sætter et kryds i kalenderen den dag man har motioneret, og når måneden er ovre, afleveres den med navn på til mig. Alle dagene, hvor man har dyrket motion, tælles sammen, og det samlede antal dage giver det samme antal lodder. Alle lodder bliver så samlet og lodtrækningen kan nu foregå.

Har man vundet en præmie i lodtrækningen, kan man ikke, hvis ens navn igen bliver trukket, vinde yderligere en præmie. Der er kun en præmie pr deltager.
Som det indskærpes i programmet og informationsmaterialet, så skal alt dette udføres under hensyntagen til coronasituationen, og folk går enten en tur alene (specielt indendørs), eller der holdes afstand til hinanden, når man er ude at gå. Trappeløbene sker som regel, når der ikke er mange mennesker til stede.

Tekst og foto Robert Hansen, Dansk Politiidrætsforbund

Scroll to Top