+45 2880 0067          [email protected]

Lodtrækningsheld til danske kvindelandshold i håndbold

12.02.2014

Der blev i dag trukket lod i Det Europæiske Håndboldforbunds hovedkontor i Wien til de kommende Europæiske Politimesterskaber i Holland, der finder sted i dagene 9.-14. marts og afvikles i Den Haag på ligaholdet HV Hellas hjemmebane.
Lodtrækningen var svær at tilrettelægge til dette års slutrunde, da der var 7 hold tilmeldt mesterskaberne. Flere hold var med ukendt styrke, og da arrangørerne af økonomiske grunde var lykkedes med at presse mesterskabene så meget sammen, at der ikke blev plads til semifinale, så var det vigtigt at sikre, at de rette vindere af puljerne blev fundet, så finalen kom til at stå mellem de 2 formodet stærkeste kvindehold.
Holland skulle indledningsvis placeres i en af puljerne og den hollandske generalsekretær fungere under lodtrækningen som lykkens gudinde og placeret sit land i pulje A. Dernæst skulle de 2 formodet svageste af de resterende 6 hold trækkes og placeres i hver sin pulje.
Ungarn blev trukket til pulje A og Østrig til pulje B.
De 4 resterende hold – Norge, Tyskland, Frankrig og Danmark havde gennem de seneste mesterskaber flest semifinale og finaleplaceringer, hvorfor man havde valgt at seede disse hold med 2 i hver pulje.
Danmark var det næste hold, der kom op af bowlen og til pulje B, hvilket fik Ivar Thoresen til at ønske Norge placeret her, da han tilsyneladende mente at Norge havde en chance mod Danmark!!
Norge blev ganske vist trukket op som det næste hold, men placeret i pulje A, hvor også det næste hold Tyskland blev placeret.
Frankrig skulle således som sidste hold placeres i pulje B.
Puljeinddelingen kan ses af vedhæftede foto.
Det betyder at Danmark starter ud med at spille med Østrig mandag den 10. marts, hvorefter holdet har en fridag om tirsdagen før sidste puljekamp mod Frankrig afvikles onsdag den 12. marts.
Finale herefter torsdag den 13. marts mellem de 2 puljevindere, samt kamp om bronze mellem de 2 hold på puljernes 2. plads.