politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

Mindeord – Thomas Hyllegaard

06.09.2020

Morten Ahlefeldt Hansen, DPIF’s brydetræner og Ole K. Jacobsen, DPIF’s generalsekretær har sendt dette mindeord:

“Mindeord – Thomas Hyllegaard

Det er med stor sorg, at Dansk Politiidrætsforbund har modtaget meddelelsen om, at Thomas Martin Hyllegaard ved et tragisk færdselsuheld er afgået ved døden lørdag den 22. august 2020.

Thomas er født og opvokset i Frederikshavn, og har siden han var ca. 10 år dyrket brydning. I alle ungdomsårene var han bryder i FFI Frederikshavn, og som årene gik blev han også træner og leder i FFI Frederikshavn, og påbegyndte også uddannelsen som brydedommer.

I 2005 flyttede Thomas til København, hvor han påbegyndte uddannelsen i politiet. Thomas holdt fast i sin kærlighed til brydesporten, dels som aktiv bryder, men også som træner i Hermod.

I 2008 repræsenterede Thomas Dansk Politiidrætsforbund som aktiv bryder ved de europæiske politimesterskaber i brydning i Moskva. Han opnåede en meget flot 7. plads i sin klasse.

Samme år mødte han sin hustru, der ligesom Thomas var meget aktiv inden for brydesporten, og da familien i 2013 flyttede til Nykøbing Falster, blev Thomas hurtigt en del af Brydeklubben Thor. Her var han både aktiv bryder, træner og han har også været indvalgt i bestyrelsen i Thor. Uanset hvilken post han havde, så var Thomas en rolig og omhyggelig person, og han har altid fuldført sine tillidsopgaver til punkt og prikke.

Thomas fortsatte også sin dommerkarriere, hvor målet var at blive brydedommer på højeste internationale niveau. Det helt store mål og drømmen var at dømme til de Olympiske Lege. Thomas var ud over sin egen dommerkarriere også ansvarlig for dommerarbejdet i Danmarks Brydeforbund.

I 2016 deltog Thomas som Dansk Politiidrætsforbunds repræsentant på dommersiden ved de europæiske politimesterskaber i brydning i Bratislava, og han repræsenterede dommerstanden på meget fin og fornem vis. Thomas var i alle kampe altid meget positiv, høflig og frem for alt helt korrekt i afviklingen af kampene. Det førte blandt andet til en finalekamp som kampleder og flere sidedommeropgaver ved finalerne i de mange vægtklasser.

I 2020 skulle de næste europæiske politimesterskaber i brydning være afviklet i Nordmakedonien, og igen skulle Thomas have repræsenteret Dansk Politiidrætsforbund som dommer, men Coronaen satte en stopper for politiidrætten i Europa, og dermed blev de europæiske politimesterskaber i 2016 sidste gang, at Thomas repræsenterede Dansk Politiidrætsforbund.

Thomas har altid været særdeles vellidt i brydesporten, uanset hvilket klubtilhørsforhold han har haft. Thomas´ tilgang til brydning har altid været betinget af kærligheden til sporten, og ikke så meget fokus på hvor i brydeverdenen han nu befandt sig.

Vi sender den dybeste medfølelse til Thomas´ hustru, og deres to drenge, samt hele familien omkring Thomas. Desuden sendes vores dybeste medfølelse også til familien og de pårørende til den anden part i det tragiske færdselsuheld.

Æret være Thomas Hyllegaards minde.”

Bisættelsen har fundet sted.

Scroll to Top