politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

Nordisk mesterskab i håndbold

27.05.2013

Det danske herrelandshold i håndbold hjembragte det nordiske mesterskab for første gang siden 2002, hvor det også blev til guldmedaljer og dengang på hjemmebanen i Viborg.
Sejren kom i hus på overbevisende måde med sikre sejre over Island 27-20 på 1. dagen og derpå 29-20 over værterne fra Norge.
Især kampen mod Norge var en understregning af styrken hos det danske landshold, da kampen var rimeligt hårdt spillet med en god del hårde tacklinger og dertil megen riven i trøjerne.
De danske drenge lod sig dog ikke slå ud af kurs, men spillede fremragende i begge ender af banen, så sejren ikke på noget tidspunkt kom i fare.
Kampen mod Norge blev dog lidt skæmmet af, at Morten Juul blev skadet i sit højre knæ, hvor knæskallen blev slået om på siden af knæet i et hændeligt sammenstød med en norsk modstander.
Morten er af samme grund så ikke tilstede da dette foto blev taget.
Damelandsholdet var denne gang også til mesterskab og mod de samme modstanderen, da Island meget glædeligt, havde været i stand til at samle et landshold.
De måtte dog indledningsvis i åbningskampen mod Norges storfavoritter til mesterskabet, se sig slået med cifrene 34-11.
I 1. dagens anden kamp, blev det også til nederlag til de danske damer og igen med overbevisende cifre 37-10.
1. dagens herrekampe var foruden Danmarks mod Island, indledende værternes også mod Island, der således på både dame- og herresiden havde tabt lodtrækningen om, hvilke hold der skulle spille 2 kampe på 1. dagen.
I en rimeligt hårdt spillet kamp blev resultatet uafgjort 25-25 efter at Island havde ført 25-24 til få sekunder før slutfløjt, hvor en af Islands allerbedste spillere valgte at kante en nordmand i gennembrud til afslutning, hvilket resulterede i straffekast og rødt kort, hvilket er jfr. de nye regler for grov usportslig optræden ved at forsøge at hindre scoring inden for kampens sidste minut på usportslig vis.
Det røde kort medførte desuden karantæne i kampen mod Danmark.
Det Nordiske Mestre fra Danmark består af målmændene Mathias Pedersen og Niclas Ziegler-Jensen samt markspillerne Stefan Rasmussen, Stanley Nielsen, Anders Mark, Martin Johansen, Casper Sørensen, Morten Jensen, Morten Juul Rasmussen, Jacob Nielsen, André Petersen, Rasmus Larsen og Morten Bese Nielsen. Træner Anders Schardelmann og massør Finn Olsen.
Martin Johansen blev ved den efterfølgende banket, valgt til stævnets bedste herrespiller.

Scroll to Top