Forbundet

Europæisk Politiidræt

Det Europæiske Politiidrætsforbund blev grundlagt som Union Sportive des Polices d’Europe (USPE)

Det Europæiske Politiidrætsforbund blev grundlagt som Union Sportive des Polices d’Europe (USPE) på initiativ af det franske politiidrætsforbund i Paris den 30. november 1950. Stiftende medlemmer var Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Storbritannien, Luxembourg, Holland, Norge, Sverige og Schweiz. I 1976 havde USPE 12 medlemmer, og dette tal steg til 20 ved den 23. kongres, der blev afholdt i Berlin i 1990. Efter Berlinmurens fald og Europas åbning mod øst, blev det muligt for østeuropæiske nationer at blive medlemmer af USPE. I dag omfatter USPE 40 europæiske nationer. USPEs vedtægtsmæssige hjemsted er Tyskland, hvor Generalsekretariatet er beliggende i Berlin.

Link til USPEs hjemmeside. ::: KLIK HER :::

USPE har til formål at fremme sport i alle europæiske politimyndigheder og koordinere forberedelsen, tilrettelæggelsen og afviklingen af idrætskonkurrencer inden for 16 forskellige sportsgrene.

Du kan se USPE sportskalender på dette link.

Europæiske Politimesterskaber afholdes hvert fjerde år i discipliner som basketball, cross, fodbold, håndbold, judo, atletik, maraton, cykling, brydning, skydning, svømning, skisport, tennis, bordtennis, triathlon og volleyball.

Et andet mål for USPE er at udvikle de venlige og professionelle relationer mellem de forskellige europæiske politistyrker. Disse mesterskaber bidrager til en række personlige møder, der fremmer forståelsen af kulturelle forskelle og politiarbejde samt fælles politimæssige udfordringer i et Europa, der bliver stadig tættere forbundet. USPE understøttes af IOC, UEFA, EHF og den tyske forbundsregering.


Europæisk Politi Idræts Mærke

Det Europæiske Politiidrætsmærke er indført på de seneste kongresser i USPE og tilrettelagt af Fakultetet for Sport og Sundhedsvidenskab på Det Tekniske Universitet i München, Tyskland. Det er videnskabeligt bearbejdet af professor Dr. Peter Spitzenpfeil og hans stab. Idrætsmærket er videnskabeligt certificeret og sammensat af idrætsgrene, der er relevante for politifolk i deres daglige arbejde. De fire kategorier – udholdenhed, styrke, hurtighed og koordinering – er essentielle for at sikre, at politifolk er fysisk i stand til at håndtere deres daglige udfordringer.

Idrætsaktiviteterne i politiidrætsmærket tester disse fire færdigheder. Man skal gennemføre en test i hver kategori og opnår point afhængigt af testresultatet. Testkravene er aldersgraduerede, og man kan opnå idrætsmærket i bronze, sølv eller guld.

Læs mere om Europæiske Politi Idræts Mærke kan du finde her: www.uspe.org

God fornøjelse!


Dansk Politiidrætsforbund

Velkommen til et fællesskab, hvor passion for sport og et dedikeret engagement mødes.

Dansk Politiidrætsforbund er stolt af at være det samlende punkt for politiansatte over hele landet, der ønsker at dyrke sport og som værdsætter kammeratskab med kolleger og sund konkurrence.

Nyheder

DPIF har fået ny hjemmeside

Dansk Politiidrætsforbund har de seneste måneder arbejdet hårdt på en ny, flot hjemmeside. Vi er derfor glade for at kunne fortælle, at den i dag

Fortsættelsen af et Værdifuldt Partnerskab

DPIF forlænger samarbejdsaftalen med Lån & Spar Bank. Dansk Politiidrætsforbund og Lån & Spar fortsætter det gode samarbejde. På billede

Uofficielt DM i Gokart 19. juni 2024

De Første Uofficielle Danske Politimesterskaber i Gokart Den 19. juni blev de første uofficielle danske politimesterskaber i gokart afholdt i Vandel

Europæiske Politimesterskaber i Judo 13.-17. juni 2024

Danmark deltog i de europæiske politimesterskaber i Sofia, Bulgarien, med seks repræsentanter i forskellige vægtklasser. Mesterskaberne blev indled


Nyhedsarkiv

Tak til vores samarbejdspartnere:

Hummel
PFA
Lån & Spar
SPORT 24
Resorb®
Popermo Forsikring GS
FL Marketing

Dansk Politiidrætsforbund
Københavns Vestegns Politi
Birkelundsvej 2
DK-2620 Albertslund

Telefon +45 2880 0067
[email protected]

CVR nr. 31907756