politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

Danske politimesterskaber i landevejscykling

25.05.2022

Danske politimesterskaber i landevejscykling – enkeltstart og linjeløb, er blevet kørt på vejene omkring Brædstrup d. 23-24 maj med Horsens PI som arrangør.
Både enkeltstart og linjeløb er blevet kørt på den samme 27 km lange rundstrækning med start/mål i det nordlige af Brædstrup.
DPM er samtidig en generalprøve på De europæiske Politimesterskaber, der skal afvikles på samme rute d. 10-11 september 2022.

Den 27 km lange rute kommer igennem noget af Danmarks bedste cykel terræn med flot natur, vand og bakker.
På hver omgang er der ca. 300 højdemeter, og de bedste skal køre i alt 5 runder/135 km til DPM og EPM.

Mandagens enkeltstart bød på alt for få tilmeldte – men dog med mesterskabsklassen som den største med i alt 12 tilmeldte.
DPM er et blandt flere cykelløb, hvor der skal kigges på og udvælges ryttere til EPM i september.

Suveræn vinder blev Jakob Hoffmann, PI Aarhus, med en tid på 37 min og 36 sekunder, hvilket er ca. 44 km/t i gennemsnit.
Lars Lund, PI Aarhus, vandt sølv i 38.56 og Brian Vibjerg, Vestegnens PI, blev nr. 3 i 39.57.

Tirsdag d. 24 maj blev der kørt linjeløb på samme 27 km lange rundstrækning ved Brædstrup som dagen før.

Udover at der skulle findes en Dansk politimester, så skulle der også kigges efter kandidater til EPM i september – samme sted.

Politidirektør, Jørgen Abrahamsen, Sydøstjyllands politi, var til stede og bød deltagerne velkommen til dagens strabadser.

Martin Asvig, Randers, og Jakob Skinderholm, PI-Kbh, lagde hårdt ud på den første af 5 omgange og fik på et tidspunkt over 2 min til hovedfeltet, hvor Mike Christensen, PI-Kbh, og Jakob Hoffmann, PI Aarhus, satte efter dem på 3 omgang.
Der blev kontakt mellem Martin, Mike og Jakob på 4. omgang og de fulgtes ad til målstregen, hvor Mike vandt spurten foran Jakob og Martin.

Tabita Hartmann-Hansen genvandt titlen hos kvinderne.

Tak til Horsens PI m.fl. for et vellykket arrangement, fed rute og stort engagement.

Scroll to Top