politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

DM i udendørs skydning 2017 blev en kølig oplevelse

15.05.2017

Viborg PI afviklede DPM i udendørs skydning d. 9-10 maj i ikke sommerlige temperaturer, så det krævede at skytterne var klædt godt på og fik varmet fingrene mellem skydninger.
På trods af de kølige omgivelser blev der vist ganske udmærket skydning i flere omgange og bl.a. på præcision med tjenestepistol viste Henrik Jørgensen, Kbh. PI, hvordan den skydning skulle kringles.
Med 284 point af 300 mulige på de 6 serier blev han en sikker Dansk Mester på præcision foran Morten Juul Andersen, Kbh. PI, med 278 point.
Morten kom dog stærkt igen på faldmål dagen efter med en 4. plads i de indledende serier, hvorefter han i shootout ikke så sig til siden, men blev en sikker vinder af denne disciplin.
Morten blev hermed også stævnets bedste skytte på tjenestepistol.
Som et nyt tiltag var der mulighedfor at prøve kræfter med biathlon, der består af 2 idrætsgrene, hvoraf skydning med riffel på 50 meter er den ene.
Der var tilmeldt 20 stk fra starten, men div. tjenstlige forhold gjorde, at der stillede 15 m/k til start, 3 kvinder og 12 mænd, heraf 6 m/k fra Flyvestation Karup.
Deltagerne skulle løbe 5 sløjfer á 1,5 km og afgive 4 serier á 5 skud henholdsvis stående og liggende + evt. strafrunder á 75 m for hver misser på skydningerne.
Anne Mai Madsen, Kolding, var sikker vinder i dameklassen selv om hun skød på den mindste skiver ved alle skydninger.
Jesper Greve, Viborg, vandt lige så suverænt hos herrerne med kun 1 misser.
Alle politideltagere var særdeles godt tilfredse med muligheden for at prøve biathlon og så gerne flere arrangementer af denne slags.

TV MidtVest var tilstede under skydningen, og det kom der dette indslag ud af, som vi efter aftale med journalist Christian Toft Bro, har fået lov at bringe her.
https://www.tvmidtvest.dk/viborg/politiet-holder-udendors-mesterskaber-i-skydning

Scroll to Top