politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

Nordiske Politimesterskaber i golf på Island

26.08.2017

De Nordiske Politimesterskaber i golf er netop afviklet i Island på golfbane ved Islands internationale lufthavn i Keflavik. Banen, Leira Golfbane, ligger helt ud til kysten, hvilket på disse breddegrader forventes at have afgørende indflydelse på spillet såvel som vejret også kan have det. Det skulle i sandhed få en afgørende betydning skulle det vise sig.
På ankomstdagen var der træning på banen, hvilket foregik i vindstille og 13-14 grader, overskyet, men fint golfvejr. På teknisk møde om aftenen stod det dog klart for arrangørerne, at der skulle gøres noget anderledes, idet vejrguderne havde lovet rigtigt dårligt vejr lørdag, hvorfor beslutningen blev, at alle 2 x 18 huller blev afviklet fredag.
Fredagen oprandt og vejrguderne truede nu også med regnvejr om eftermiddagen, så det var med spænding dagen blev imødeset. De første 18 huller blev afviklet i 6-7 sekundmeter vind og i tørvejr. Hos herrerne viste den regerende mester fra Danmark, Jakob Espelund Nielsen godt spil, og lå efter de første 18 huller i spidsen med 74 slag, hvilket var 3 mindre end 2 norske forfølgere og med sølvvinderen fra Island, Sigurbjørn Torgeiersson, lige efter med 78 slag.
Hos damerne var det forventeligt norske June Bolme, der havde bragt sig afgørende i front. Hun var også den kvinde med det klart laveste handicap.
Jakob og de 2 nordmænd gik således ud sammen på de sidste 18 huller, hvor vejret samtidig havde skiftet til det værre. Regnen var begyndt omend det kun var finregn, men det havde dog samtidig sænket temperaturen ligesom vinden havde øget til 7-8 sekundmeter.
Det blev spændende sidste 18 huller – og faktisk mere spændende en godt var. Islændingen spillede en fremragende sidste 18 huller. Alle spillere øgede antallet af slag i forhold til formiddagens runde, og således også Jakob og de 2 nordmænd, der lukkede mesterskaberne med indspil til allersidste hul.
Her havde Jakob en lidt dårligere indspil til green, og Geir Leknes gled forbi med et slag mindre end Jakob, der således måtte sig sig slået på allersidste hul. Hvad der ikke stod helt klart ved afslutningen her var, at islændingen Sigurbjørn Torgeiersson havde spillet en fremragende sidste runde og havde passeret begge således at guldmedaljen gik til Island med samlet 151 slag, sølv til Norge med 152 slag og Jakob fik bronze med 153 slag. De efterfølgende 2 pladser adskiltes også kun af et enkelt slag.
Hos damerne var der ikke tvivl om mesterskabet, der gik til Norges June Bolme.

Scroll to Top