politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

anske mesterskaber i orientering + IMEP-mesterskaber

26.05.2019

De Danske Politimesterskaber i orienteringsløb var denne gang suppleret af det 9. internationale mesterskab for europæiske politifolk (9. IMEP).

Begge mesterskaber blev afviklet i dagene 21.-23. maj.

Orienteringssporten er ikke på det europæiske idrætsforbund(USPE) kalender, så som alternativ hertil, så har en række af de lande, der har orientering på kalenderen, et internationalt mesterskab kaldet IMEP, og denne gang med Danmark som arrangør.

Forud var gået 2 års planlægning frem med denne begivenhed og med Aalborg PI med Egon Sloth ved roret, hvor der både skulle planlægges for DM og for IMEP-mesterskabet.

Alle løb var planlagt til afvikling i Silkeborg-skovene og dermed vidste alle med lokalkendskabet, at der var masser af bakker i vente.

For de gode løbere fra Norge, Schweitz, Tyskland og Tjekkiet, var det jo nok højest lidt lave skråninger i landskabet som de så.

Alle fik dog deres sag for. Tjekkiet var overordnet godt repræsenteret i alle præmierækkerne, men alle lande gjorde det godt. Danmark var især godt repræsenteret i de unge klasser, men de alle lande havde deres folk, kan alle desværre ikke nævnes her.

Danmark vandt dog i det som vi i de fleste regi kalder “Mesterklassen”, da Ole Andersen (Sudsjælland og Lolland-Falsters Politi) vandt snævre sejre over Marcus Hansson fra Sverige i H21 – Flot.

Øvrige resultater vil snarest komme på hjemmesiden.

Opfordringen fra arrangøren efter et godt og vel overstået arrangement, er da også en opfordring til at deltage i flere af sådanne sjove internationale arrangementer, hvor politifolk bliver rystet sammen på tværs af grænserne.

Næste IMAP-arrangement er i 2021 i Sheffield.

Scroll to Top