politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

Danmarks kvindelandshold kvalificeret til EM i Norge 2020

16.11.2019

Det Danske politilandshold i fodbold kvalificerede sig fredag eftermiddag med sejr over Ungarn til deltagelse ved næste års Europæiske politimesterskab, der afvikles næste sommer i Trondheim i Norge.

Det holdt dog hårdt inden den ventede og håbede kvalifikation var i hus. Ungarerne strittede godt imod i en meget tæt og spændende kamp, hvor Danmark bragte sig i føring med 1-0 efter blot 4 minutters spil på mål af Ida Lystrup Andersen inden ungarerne udlignede efter godt en halv times spil, hvilket var halvlegsstillingen.

Danmark kom dog godt ud efter tepausen og satte hurtigt en føring ind på mål af Rikke Christensen til 2-1 føring. Ungarerne gav dog ikke op og kæmpede fortsat hårdt for at udligne, ligesom Danmark i denne periode havde flere store chancer for at afgøre kampen til dansk fordel.

Efter små 20 minutters spillede lykkedes det ikke alene Ungarn at udligne til 2-2, men også at sætte en ekstra scoring ind til føring 2-3, hvilket fik Danmark til at sætte ekstra tryk på modstanderne.

Det lykkedes så også med 2 minutter tilbage af officiel spilletid, at udligne til slutstillingen 3-3 på mål af Ditte Andersen.

Ifølge reglerne, gik man herpå til direkte kampafgørelse på straffespark – 5 spark til hver. Her lykkedes det Danmark at vinde straffesparkskonkurrencen 3-2 på mål af Laura Guldbjerg Pedersen, Ditte Andersen og til sidste Tina Prisfeldt. Samtidig så brændte ungarerne 3 gange, hvor de 2 af forsøgene blev reddet af den danske målkvinde Tina Katja Valta.

Dermed dansk sejr på samlet 6-5.

Tillykke til landholdet og alle omkring.