politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

DM i orienteringsløb afviklet i Nordsjælland

24.09.2018

Arrangørbanden fra Nordsjællands og Københavns PI havde inviteret til Danske Politi Mesterskaber i orientering med sprint i det nordlige Helsingør og med traditionel langdistanceorientering i Tisvilde Hegn.

Sædvanen tro blev der disket op med en prolog dagen før, mesterskaberne startede. Turen startede ude i Teglstrup Hegn og bugtede sig via erhvervsskolen over områderne ved Helsingør Stadion til Feriebyen, hvor der sluttedes af med 3-4 poster mellem de mange helt ens huse. Feriebyen var samtidig indkvartering for de mange tilrejsende, så der var ikke langt fra mål til bad, omklædning og overnatning.

Kronborg var næste dag omdrejningspunktet for sprinten. Fra start på østsiden af Kronborg gik det med hurtige, korte men lumske stræk nord om borgen ind mod den gamle bydel og herfra via lystbådehavnen retur til det gamle kaserneområde ved den gamle kongeborg.  Sprintdistancerne er bare på 2-3 km, hvorfor hastigheden naturligt sættes op, og følger koncentrationen ikke med, går det galt, hvilket skete for en del af deltagerne med stor moro til følge for konkurrenterne. Peter Wihan, Slagelse og Camilla Rath Nielsen, Nordsjælland rendte med guldmedaljerne.

Som om deltagerne ikke havde fået tilstrækkelig med nordsjællandsk havudsigt fra Kronborg og Feriebyen i Helsingør, var start og mål på sidstedagens langdistance lagt ud til stranden i Tisvildeleje. Tisvilde Hegn er kendetegnet ved en blød og sandet bund med deraf følgende ringe livsvilkår for brændenælder, brombærkrat og andre ubehageligheder, og med et nytegnet kort fra veteranmesterskaberne, der var afviklet samme sted 1½ måned tidligere, var der ingen undskyldninger for mangelfulde præstationer. Igen var Camilla Rath hurtigst, mens gårsdagens banelægger, Christopher Wiberg, slog til på herresiden.

Mesterskaberne skulle også danne rammen om et nyt landskampsamarbejde med de øvrige nordiske lande samt Estland, men noget må være gået helt galt i kommunikationen, for da dagen oprandt, var der kun tilmeldt 4 nordmænd. Mod et dansk hold på 9 deltagere, havde nordmændene derfor ingen chance. Ærgerligt, for alt andet lige er det altså meget sjovere at slå vores norske venner i lige kamp.

Resultaterne kan ses under Aktivitetskalenderen.

Scroll to Top