politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

DPIFs æresnål endelig overrakt til Lars Bock

14.06.2022

Dansk Politiidrætsforbund indstillede op til seneste repræsentantskabsmøde Lars Bock til at modtage forbundets ærestegn med følgende begrundelse:

“Lars havde før sin tid i politiet opnået 79 A landskampe på det danske håndboldlandshold, men opnåede desværre ikke at optræde på det danske politilandshold, før en alvorlig knæskade satte en stopper for den aktive karriere. I 1984 overtog Lars ansvaret for håndboldudvalget, og ved de europæiske politimesterskaber samme år i Frankrig opnåede holdet under Lars’ ledelse en flot bronzemedalje.
Det var derfor naturligt, at Lars blev officielt indvalgt i håndboldudvalget ved repræsentantskabsmødet i 1987, og han har allerede fra første tid – kun afbrudt af et år, hvor han arbejdede i det private – og lige indtil pensioneringen i 2020 leveret en meget engageret arbejdsindsats i udvalget.
Siden har håndboldlandsholdet vundet de europæiske politimesterskaber 2 gange, opnået flere sølv- og bronzemedaljer og holdet er under Lars’ ledelse blevet nordiske politimestre adskillige gange.
Lars har som beskrevet deltaget i adskillige danske, nordiske og europæiske politimesterskaber som leder og han har gennemført disse med en meget stor arbejdsindsats både under, men også op til disse med gennemførelse af træningssamlinger, kontakt til nye, potentielle landsholdsemner og tæt samarbejde med idrætskontoret.
Lars’ personlige egenskaber har i høj grad medvirket til, at nye landsholdsspillere nærmest ”har stået i kø” for at deltage på landsholdet, da Lars altid har formået at sikre holdet et meget højt niveau, men også formået at skabe et unikt sammenhold blandt spillere på tværs af landets politiidrætsforeninger.
Lars har administrativt været tovholder på tilpasningen af reglerne for afvikling af de danske politimesterskaber og har også været foregangsmand for indførelsen af kvindehåndbold ved de danske politimesterskaber.

Ved de europæiske politimesterskaber i Silkeborg i 2016 ydede Lars forud for mesterskaberne en meget stor indsats i planlægningen og under selve mesterskaberne førte han med sikker hånd det danske hold til en flot sølvmedalje.
Lars blev ved afslutningen af mesterskaberne hædret med det europæiske politiidrætsforbunds ”Medal of honor” for sin mangeårige indsats for håndbolden i europæisk politiregi.

Lars modtog Dansk Politiidrætsforbunds sølvnål i 2005, guldnålen i 2011 og Lederpokalen i 2015.

Lars – det er en stor ære at overrække dig Æresmedlemsnålen med en kæmpestor tak for indsatsen gennem mange, mange år.”

Lars Bock, der gik på pension for et par år siden, skulle have været tilstede ved det seneste repræsentantskabsmøde, hvor det var planen, at han skulle have været æret med DPIF’s Æresmedlemskabsnål, men desværre kunne Lars ikke være tilstede.
I stedet fik formand Knud Stadsgaard og Ole K. Jacobsen med assistance fra tidligere formand Mogens Lauridsen ”indkaldt” Lars til et møde, så en helt overrasket, men tydelig glad og stolt Lars kunne modtage nålen, gavekort, drikkedunk og et DPIF-håndklæde for hans mangeårige indsats for dansk, nordisk og europæisk politihåndbold.

Ved den efterfølgende sammenkomst fløj det hen over bordet med historier fra Mogens’ og Lars’ fælles arbejdsplads på Carlsberg og også deres fælles håndboldkarriere på ungdomsholdene i FIF blev meget detaljeret beskrevet.
Deres fælles tid i DPIF, hvor Mogens var formand i 10 år, mens Lars stadig var formand for håndboldudvalget, blev også vendt, og flere gode minder fra det europæiske politimesterskab i håndbold i 2016, som Lars og Mogens med stor assistance fra andre ressourcepersoner arrangerede i 2016 blev også genopfrisket.
Stort tillykke til Lars.

Scroll to Top