+45 2880 0067          [email protected]

EM i kvindehåndbold i Göppingen, Tyskland, med hjemmeholdet som vinder

13.03.2018

De Europæiske Politimesterskaber i håndbold for kvinder er skudt i gang tirsdag med 1. spillerunde.
Tyskland åbnede turneringen med en forholdsvis sikker sejr over Frankrig i en kamp, der formodedes at være en form for finale mellem de 2 bedste hold, der desuden består af Schweitz og Ungarn, der mødtes senere på dagen.
Tyskland sejrede 25-19 efter snæver føring på 12-11 ved pausen.
Næste kamp stod mellem Danmark og Norge og var måske også en kamp mellem de på papiret stærkeste hold i puljen, der desuden består af Holland og Østrig.
Danmark blev i den indledende del af kampen, nærmest løbet over ende at et særdeles velspillende norsk hold, der gik til pausen med en sikker 15-5 føring. 2. halvleg blev lidt mere lige, hvor Norge slap foden på speederen og lukkede Danmark ind i kampen, der endte med norsk sejr på 28-15.
Østrig mødte som nævnt ovenfor, Holland senere på eftermiddagen i en forholdsvis hårdt spillet kamp, hvor Østrig bragte sig sikkert foran ved halvleg med føring på 17-10. 2. halvleg var mere lige, men sluttede dog med østrigsk sejr på 30-22.
I kampen mellem Ungarn og Schweitz, var Schweitz kommet i menneskehænder i deres debut ved et europæiske mesterskab. Halvlegsføring på 19-9 var resultat af højt ungarnsk tempo med mange contrascoringer.
Kampen sluttede med sikker sejr til Ungarn på 36-21.

2. Spilledag.
Danmark havde revanche tilgode mod Holland, som var 2. dagens modstandere, efter nederlag ved seneste EM netop i Holland. Derfor var det et koncentreret dansk mandskab, der gik ind til kampen, der da også blev vundet med de sikre sejrscifre på 25-16.

Semifinale 2 – Tyskland – Norge – 28-19

Søndagens finale mellem hjemmefavoritten Tyskland og Frankrig, var en gentagelse af åbningskampen, og også som i åbningskampen med Tyskland som vinder med de sikre sejrscifre 33-25. Tyskland vinder dermed EM efter at have vundet sølv senest ved EM i Holland.
Bronzekampen stod mellem Østrig og Norge, hvor Norge denne gang vandt forholdsvis sikkert over Østrig, som de tabte til i den indledende puljekamp. Sejren blev på 32-25