politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

Første Nordiske Politimester i marathon til Danmark

25.08.2015

Det første Nordiske Politimesterskab i marathon blev afviklet på Island i ly af marathonløbet Reykjavik Marathon, hvor der i alt deltog ca. 1000 på marathondistancen. Dertil ca. 3500 på den halve distance og yderligere nogle, der løb stafetmarathon, 10-km og endelig børneløbet på 3 km.
Det gav en flot folkefest med stor lokal opbakning til de ca. 9000 deltagende løbere, der var tilsmilet af tørvejr, hvor Island ellers havde lagt sig rimeligt stabilt i midten af en række lavtryk, der gav rigeligt med vind og vand.
Løbsdagen var tilsmilet, som nævnt, af tørvejr under løbet, vindstille og temperaturer mellem 13-15 grader, så alt i alt gode løbsforhold.
Danmark stillede med 6 herrer og 5 damer, hvor Danmarks pt. bedste løber Thorkild Sundstrup måtte anses for favorit til mesterskabet efter hans flotte løb sidste år ved EM i Østrig, hvor han hjembragte en sølvmedalje.
På damesiden var vi mere usikre på niveauet, hvor vi kun kendte tidligere resultat på en af de norske løbere.
Estland deltog for første gang officielt som medlem af Nordisk Politiidrætsforbund med 1 løber af hvert køn, og man må sige, at de gjorde sig godt bemærket, da Kaisa Kukk ganske suverænt løb med titlen hos damerne i den flotte tid 2:53:09 foran Norges Hilde Solland Plassen i tiden 3:05:10 og med Finlands Pauliina Seppänen på 3. pladsen i tiden 3:09:48.
Kaisa Kukk blev endvidere samlet vinder af Reykjavik Marathon.
Bedste danske kvinde blev Emilie Bæk Andrés i personbedste på 3:18:20 og en 5. plads efterfulgt på 6. pladsen af Britt Janni Hansen, også i personbedste tid, på 3:18:43.
Hos herrerne blev det som ventet Thorkild Sundstrup, der løb med titlen, i tiden 2:33:27, hvilket var noget fra hans bedste marathontid, og som nok kan forklares med at Thorkild var lidt hæmmet af en mindre lægskade.
Thorkild blev derved nr. 2 i Reykjavik Marathon, så man må sige at politiløberne så absolut var med til at præge løbet.
Nr. 2 blev finske Petteri Kuorikoski i tiden 2:38:59 efterfulgt af endnu en dansk løber – Torben Klose i tiden 2:43:13.
Yderligere en dansk løber kom ind på løbets 4. plads – Martin Preisz Gravesen, i tiden 2:45:41.

Tak til Islands Politiidrætsforbund for et meget fint arrangement og for at påtage sig værtsskabet ved dette første Nordiske Politimesterskab i marathon.

Yderligere løbsresultater vil kunne ses her på hjemmesiden snarest.