politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

Medalje til Danmark ved EM i skydning i Tyskland

19.06.2019

Danmark deltager i dagene 17.-21. Juni ved de europæiske politimesterskaber i skydning, der afvikles i Suhl i Tyskland.

Mesterskaberne var netop “skudt” i gang, da Danmark skød sig til en flot bronzemedalje i 10 m luftriffel for damer, hvilken fine præstation blev udført af Louise Laurberg Madsen ved Midt- og Vestjylland. 13 skytter stillede til start i denne disciplin, hvor Louise på flot vis kvalificerede sig i den indledende skydning til også at deltage i finaleskydningen med det 6. bedste resultat ud af 8, der endelig så skulle skyde om at fordele placeringerne imellem sig og således om guld, sølv og bronzemedaljerne.

Her rykkede Louise kraftigt frem i feltet, der efter hver skydning minimeres ved at den dårligste skytte forlader finaleskydningen. Louise skyd sig helt frem til en bronzemedalje og således 4 pladser frem i tabellen efter den indledende kvalifikation og faktisk kun 0,1 point fra at skyde med om guld og sølv. Fantastisk præstation af en debutant til så stort et mesterskab.

Den allestedsnærværende nestor udi skydning, Jan Poulsen fra Østjylland, der naturligvis også er med ved disse mesterskaber, kunne berette at seneste danske medalje ved EM var for 20 år siden i 1999, hvor Danmark også kæmpede sig til en bronzemedalje ved luftpistol damer, hvor holdet bestod af Anne Sejerø, Vivian Bang, og Conny Jensen. Seneste individuelle medalje ligger længere tilbage – nærmere tilgår efter at have kigget i arkiverne.

Og et kig i analerne bekræftede, at det var Bo Lilja, der ved EM i Polen i 1995 hjembragte guld til Danmark i helmatc

Se resultatet af finaleskydningen her.

Scroll to Top