politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

Magert resultat for damelandsholdet i håndbold ved EM

18.03.2014

Det kvindelige danske damelandshold i håndbold fik et lidt magert udbytte af dets deltagelse ved det netop afholdt mesterskaber i Den Haag i Holland.
Optakten havde ikke været de bedste, da en del spillere havde vanskeligheder med at afse den nødvendige frihed til deltagelse nu hvor de aktive selv skal sikre sig den nødvendige frihed.
Holdet var derfor decimeret til kun at bestå af 9 spillere incl. målmand, hvilket selvsagt skabte nervøse trækninger hos træner- og massørteam med tanke på at der skulle spilles minimum 3 hårde kampe på 4 dage.
Danmark var havnet i pulje med Østrig og Frankrig, hvilket gjorde at holdet var sikret en hviledag undervejs i turneringen. Den var kærkommen.
Første kamp mod Østrig, der var med for første gang, var ventet med spænding og ville formodentlig give et fingerpeg om holdets styrke.
Kampen blev desværre tabt med de knebne cifre 22-23 selvom holdet leverede en absolut godkendt indsats.
Frankrig vandt en ganske overbevisende sejr over Østrig, så puljens sidste kamp var imødeset med nogen bæven.
Pigerne kæmpede godt og formåede at vinde sidste halvdel af hver halvleg mod Frankrig, hvilket desværre ikke var nok til en samlet sejr. Frankrig vandt med sejrscifrene 23-17.
I modsatte pulje stod puljefinalen mellem Tyskland og Norge, der begge ganske overbevisende havde besejret puljens 2 øvrige hold, Holland og Ungarn. Norge havde skaffet sig bedste målregnskab, og kunne således “nøjes” med uafgjort.
Hvordan de bar sig ad med at skaffe det, skal man have overværet kampen for at forstå, men 4 sekunder før slutfløjt skaffede Norge sig et straffekast ved stillingen 25-24 til Tyskland. Norge scorede og sikrede sig dermed finalepladsen foran Tyskland, der måtte nøjes med at spille om bronze mod Østrig.
I finalen spillede Norge en sikker og meget overbevisende sejr hjem til nationen ved at slå Frankrig. Ifølge den tidligere norske formand Ivar Thoresen, var det første hold-EM titel siden 1981 til Norge, så følelserne fik frit løb over sejren, der var vejfortjent.
Tyskland vandt endnu mere overbevisende over Østrig.
Danmark spillede om placering som nr. 5-6 mod Holland, der dog viste sig at være en for stor mundfuld omend pigerne også i denne kamp viste sig at være bedst i sidste halvdel af halvlegene, men desværre ikke nok til samlet sejr.
Svære vilkår for pigerne, der dog leverede varen og på trods heraf spillede et godt og godkendt europamesterskab.

Scroll to Top