+45 2880 0067          [email protected]

Tyskland vinder af EM i cross i England

27.03.2017

“Ung må verden endnu være”
“De Europæiske Politimesterskaber i Cross Country blev afviklet i England den 23. marts, dagen efter terrorangrebet i Bruxelles. En belgisk løber fortalte, at en 25-årig kollega havde fået revet det ene ben af ved bombesprængningen i metroen. Det belgiske hold var rystet men besluttede at blive i England og deltage i mesterskaberne. En beslutning taget i trods. Terroren må ikke knægte os. De værdier, vores samfund er funderet på, består. Politiet er en grundsten i den bastion, der sikrer disse værdier. At politifolk på tværs af landegrænser kan mødes i sportslig kappestrid skaber øget samhørighed og fælles forståelse.
Afviklingen af mesterskaberne var meget velorganiseret. De engelske værter havde lagt meget energi i forberedelserne og sørget for at alt klappede. Konkurrencerne blev afviklet på en perfekt anlagt bane i idylliske omgivelser ved Coventry i hjertet af England. Der stillede … løbere fra 21 nationer. De tyske deltagere var i en klasse for sig og tog 5 ud af 6 indviduelle medaljer og vandt både herrenes og damernes holdkonkurrence. Bedste dansker blev Thorkild Sundstrup med en placering som nr. 16 ud af de 90 mandlige deltagere. De danske herrer blev nr. 9 i holdkonkurrencen.
Selvom der ikke var meget spænding om resultaterne, var det en fornøjelse at være med i konkurrencerne. Som mange andre deltagerlande stillede Danmark med et hold bestående af både unge og lidt mere modne/erfarne løbere. Uanset alder kastede alle sig med voldsom energi ud i konkurrencen. Kæmpede sig op og ned af bakker, på tværs af marker og skel, med græs og mudder sprøjtende efter sig. Som forårskåde påskelam. Ung må verden endnu være.”
Tak til landsholdsløber Martin Gravesen, der har bragt os denne situationsrapport fra mesterskaberne i England.