politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

“Ordensmagten i sadlen” – mountainbike i Viborg

09.02.2017

Fra Viborg Stifts Folkeblad bringer vi, med tilladelse fra redaktionschef Kristian Andersen, journalist Simon Thinggaard Hjortkjær artikel fra 4. afdeling af mountainbike-vintercuppen.

“Politifolk fra både Jylland, Fyn og Sjælland var i går formiddag samlet i Asmild, hvor Viborg Politi var vært ved fjerde afdeling af politiidrætsforeningens vintercup. Det er en årligt tilbagevendende serie af seks mountainbikeløb, som de forskellige lokalforeninger skiftes til at være vært for.
Det er første gang, idrætsforeningen i Viborg er på hjemmebane i vintercuppen.
»Der har været 33 politifolk ude at køre i Klostermarken i dag. De er fordelt på forskellige aldersklasser og efter køn og erfaringsniveau,« fortæller vagtchef Jens Claumarch, der er formand i Viborg Politiidrætsforening.
De cyklende politifolk kørte på den rute, Viborg MTB i samarbejde med Naturstyrelsen har etableret i Asmild.
»Dem, der har cyklet længst, har kørt seks omgange, i alt 24 kilometer. Der er over 100 højdemeter per omgang, så de har kørt godt opad,« siger Jens Claumarch.
Midtjysk dominans
Det er første gang, en afdeling af vintercuppen holdes i Viborg. Og Jens Claumarch noterede sig, at kollegaerne fra andre byer var ganske tilfredse med debuten.
»De syntes, det var en kanon rute. Den var overraskende tør på trods af alt det regn, vi har fået. De roste også maden i vores kantine og forholdene generelt. Så de mener, vi kan få genvalg til næste år. Så det er helt perfekt,« siger Jens Claumarch.
Politifolkene fra Midt- og Vestjyllands Politi klarer sig også fint i konkurrencen med kollegaerne fra andre landsdele, fortæller formanden.
»Der er en del fra Midt- og Vestjyllands Politi, der kører mountainbike. Og i den bedste klasse var det Søren Albertsen herfra, der førte an i den bedste klasse. Men han er på ferie. Rasmus Feldballe, der også er her fra landsdelen, vandt denne gang og overtager måske førstepladsen i den samlede stilling,« siger Jens Claumarch.
Svært at få tid
Det er ikke let for politifolkene at få tid til at deltage i idrætsforeningernes stævner. Så sent som i efteråret måtte Jens Claumarch aflyse DM i volleyball, som skulle have været spillet i Viborg.
Blandt andet flygtningesituationen gør, at mange politifolk flyttes rundt i landet, og det bliver besværligt at afvikle stævner som vintercuppen.
»For to-tre år siden havde vi mulighed for at få tjenestefri, altså så vi kunne gøre det i arbejdstiden. Men det blev lukket ned for nogle år siden. Så nu er det ren interessetid,« siger Jens Claumarch.
De penge, som Viborg Politis idrætsforening har fået i kassen ved at være vært, et par tusinde kroner, fortæller formanden, skal bruges på nyt udstyr til betjentenes træningslokale.
Selvom det er svært for politifolkene at finde tid til at dyrke idræt i foreningen, har de god opbakning fra ledelsen, som værdsætter politifolk i god fysisk form.
»Vores øverste ledelse ser med god vilje på, at man arrangerer sådan noget her. Og den støtter op om det, så meget den kan,« siger Jens Claumarch.”

Scroll to Top