politiidræt

+45 2880 0067          [email protected]

Politidirektørforeningens ildsjælepris 2021, Lars

24.02.2022

Årets ildsjæle taget på sengen.
Traditionen tro er Politidirektørforeningens Ildsjælepris blevet uddelt, og i år har to østjyske kollegaer modtaget den fornemme pris!
Kirsten Dyrman, Klaus Arboe og Jesper Bøjgaard, ledelsen hos Østjyllands Politi, fik fornøjelsen af at overraske de to vindere, ildsjælene Jesper Ginnerup og Lars Bisgaard, begge PI-Aarhus, der troede, de var indkaldt til møde om, hvorvidt motionsrummene ville blive påvirket af nye coronarestriktioner. I stedet blev de videotildelt den fornemme hæder, hvilket så også betyder, at vi ikke kan bringe nogen billeder af overrækkelsen.

Næstformand i PI Aarhus, Jesper Compier, havde med følgende indstillet Lars Bisgaard, PI Aarhus til en af årets Ildsjælepriser:

“Lars Bisgaard har siden 2004 siddet i bestyrelsen for PI Aarhus, først som afdelingsformand for løbe- og gymnastikafdelingen og siden 2010 som formand for PI Aarhus. I den tid har Lars stået i spidsen for at gøre PI Aarhus til en moderne og driftig idrætsforening.
Lars brænder for idrætten, og han brænder for vores medlemmer. Lars’ ambition er at skabe de bedste forudsætninger for, at vores medlemmer kan holde sig i god form samtidig med, at vi kan opretholde et stort, socialt fællesskab.
Og netop medlemmerne er Lars’ drivkraft. Han skaber en god dialog og er yderst lydhør over for deres ønsker. Lars formår på den baggrund at omdanne mange ønsker til reelle tilbud i PI Aarhus.
Dialogen er en af Lars’ styrker. Dette er særligt kommet til udtryk under den nuværende covid-19-situation, hvor Lars i tæt dialog med kredsens øverste ledelse har gjort et kæmpe stykke arbejde for, at motionsrummet på Aarhus Politigård kan holdes åbent. Uden Lars’ utrættelige arbejde var motionsrummet forblevet lukket til store frustrationer for de mange brugere.
Lars er ikke bleg for at gå forrest, når der skal tænkes i nye baner, og han kommer ofte med gode ideer til, hvordan idrætsforeningen kan udvikles.
Netop driften til at udvikle idrætsforeningen og idrætten generelt er særdeles vigtig, idet der de seneste år har været tendens til faldende medlemstal. Her er PI Aarhus heldige at have Lars Bisgaard som formand, da han med sin personlighed og gode humør bidrager til at hverve nye medlemmer og særligt de unge kolleger til idrætsforeningen.

Lars er et godt forbillede og er selv en særdeles aktiv sportsudøver, de seneste år primært inden for landevejscykling. Her skal det bl.a. fremhæves, at han i 2019 og 2020 har gennemført MS Bike Challenge, hvor han over en weekend har cyklet fra København til Skagen for at samle penge ind til Scleroseforeningen.
Dette viser hans store sportslige kvaliteter samtidig med, at han altid ønsker at hjælpe andre.

Slutteligt skal nævnes, at Lars, med meget kort varsel, påtog sig, at stå i spidsen for, at PI Aarhus kunne planlægge og afholde De Europæiske Politimesterskaber i Cross løb i starten af november 2021. Et kæmpe arrangement som krævede enorme ressourcer og tid, men hvor det var tydeligt at Lars nød hvert et sekund, igennem hele planlægningsfasen, samt selvfølgelig under selve afholdelsen.

Vi mener derfor, at Lars fortjener at få prisen for årets ildsjæl – kort og godt, fordi han er en stor personlighed der bidrager med så meget inden for politiidrætten.”

Bestyrelsesmedlem Ditte Kennum, PI Aarhus indstillede Jesper Ginnerup til årets Ildsjælepris med følgende ord:

“Jesper Ginnerup kom til Østjyllands politi i 2008 hvor han meldte sig ind i idrætsforeningen hvor han var aktiv i stort set alle idrætsgrene. I april 2016 blev han valgt ind i bestyrelsen i PI Aarhus som formand for multisport. Han havde i forvejen varetaget formandsposten for multisport i et år grundet sygdom fra den siddende formand. I 2019 blev Jesper valgt ind som kasserer for foreningen, hvilken han også har bestridet til UG.

Jesper står altid klar med smil og en hjælpende hånd om det er DHL, Danske politimesterskaber, Europæiske mesterskaber og lokale arrangementer og fester. Det er altid Jesper der med en hånd i vejret siger ”Jeg er klar” uanset hvilken opgave vi har med at gøre. Jesper ser ikke begrænsninger men muligheder.
Jesper brænder for idrætten og for vores medlemmer, ligesom han gør det til en sjov og hyggelig opgave for resten af bestyrelsen at være med til at arrangere alle typer af idrætsarrangementer. Jesper skaber god stemning og er god til at samle folk fra nær og fjern.
Jesper er et godt forbillede, både for resten af bestyrelsen, men også for PI’s medlemmer. Han er selv en aktiv sportsudøver, de seneste år primært inden for cykling. Her skal det bl.a. fremhæves, at han har gennemført MS Bike Challenge, hvor han over en weekend har cyklet fra København til Skagen for at samle penge ind til Scleroseforeningen. Dette viser hans store sportslige kvaliteter samtidig med, at han altid ønsker at hjælpe andre. Ligeledes står han gerne i spidsen for at arrangere forskellige cross- eller andre multiløb både lokale, nationale og senest også internationale.

Vi mener derfor, at Jesper fortjener at få prisen for årets ildsjæl – kort og godt, fordi han er en stor personlighed der bidrager med så meget inden for politiidrætten.”

DPIF ønsker tillykke med den fortjente hæder.

Scroll to Top